Pretraga

Tinejdžer napravio podmornicu za samo dvije tisuće dolara

A- A+

Justin Beckerman (18) iz SAD-a napravio je podmornicu uz pomoć budžeta od tek dvije tisuće dolara. Iako ima mjesta samo za jednu osobu, podmornica je sasvim funkcionalna.

Justin Beckerman (18) iz New Jerseya konstruira različite stvari otkad je bilo dječak, a sada je izradio sasvim funkcionalnu podmornicu za samo dvije tisuće dolara, prenosi Business Insider.

Talentirani 18-godišnjak od svakakvih je materijala sagradio podmornicu za jednu osobu, koja može zaroniti na dubinu od 9.1 metar. Dizajnirao ju je čak šest mjeseci, dok mu je za samu izradu bilo potrebno pet mjeseci. Podmornica je napravljena od cijevi za drenažu i pleksiglasa, a opremljena je veslima, svjetlima i kompresorom zraka.

Tinejdžer je cijev sa svake strane zatvorio uz pomoć nepropusnog ljepila, a osim ovih dijelova, podmornica je opremljena i komunikacijskim sistemom. Uz nju idu i tankovi za održavanje dubine i ravnoteže, kao i dovode zraka s površine.

Izdvojeni članak

Student (19) izumio uređaj za čišćenje nakupina smeća na oceanima

Ovo nije jedini Justinom projekt, budući da se dosada već bavio izradom usisavača na daljinsko upravljanje, minijaturnih jet motora, ili slušalica koje mogu reproducirati DVD-e. Podmornica je ipak njegov najveći projekt dosad, a na tome ne planira stati.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap