Pretraga

Tinejdžer osnovao tvrtku koja vrijedi 3,5 milijuna dolara

A- A+

Na svijetu se malo ljudi može pohvaliti kako su zahvaljujući svojim poduzetničkim pothvatima ostvarili multimilijunsku zaradu. Pogotovo je malo srednjoškolaca koji isto mogu tvrditi za sebe. No, 15-godišnji Jaylen Bledsoe je prije dvije godine osnovao tvrtku Bledsoe Technologies za web dizajn koja danas vrijedi oko tri i pol milijuna dolara.

Foto: Screenshot YouTube

Dok hrvatski srednjoškolci svoje poduzetničke vještine razvijaju preko brojnih vježbeničkih tvrtki, 15-godišnji Jaylen Bledsoe osnovao je vlastitu kompaniju čija je vrijednost narasla na nevjerojatnih 3,5 milijuna dolara. Ono što je spomenuti srednjošklac iz SAD-a ostvario u posljednje dvije godine, upalilo je malo kojem čovjeku na svijetu, a rijetko koji srednjoškolac se odvažio na takav poduzetnički pothvat.

Izdvojeni članak

Srednje škole s vježbeničkim tvrtkama: Učenici sklapaju ugovore te zapošljavaju ili otpuštaju radnike

Srednjoškolac vlasnik tvrte koja zapošljava 150 ljudi

Još kao 13-godišnjak, Jaylen je osnovao tvrtku pod nazivom Bledsoe Technologies koja se bavi web dizajnom te trenutno zapošljava 150 radnika.

– Kada ste maloljetnik, ništa što učinite ne može vas obeshrabriti na
dulje vrijeme. Uvijek se možete oporaviti i nastaviti dalje, izjavio je mladi poduzetnik dodajući kako namjerava studirati na Harvardu i postati odvjetnik.

Vođenje multimilijunske tvrtke ga ne ometa u školovanju

Vođenje tvrtke i obaveze vezane uz istu ne onemogućuje ga u obavljanju školskih dužnosti. Osim poduzetničkog uspjeha, predsjednik je učeničkog vijeća i St. Louis Volunteen programa koji promiče volontiranje među tinejdžerima. Također je i jedan od učenika zaslužnih za uvođenje vegetarijanske hrane u školsku kafeteriju.

– Ne vidim mnogo njegovih vršnjaka koji su uspjeli učiniti što i on, ali sve je rezultat njegova truda. Izuzetno sam ponosan na njega, objašnjava njegov otac Curtis Bledsoe.

Tinejdžer osnovao tvrtku koja vrijedi 3,5 milijuna dolara
Share via
Copy link
Powered by Social Snap