Pretraga

Tinejdžer postao najmlađi novinarski dopisnik Bijele kuće

A- A+


Izdvojeni članak

Djevojka s neobičnim talentom

Neki mladi ljudi zaista ne čekaju da odrastu i počnu graditi karijeru. Kockice im se poslože i već u ranijim tinejdžerskim godinama uspiju napraviti znatan korak u karijeri. Tako je i mladi Amerikanac Ethan Sattler odlučio probati i uspio. On je naime postao politički dopisnik Bijele kuće i to preko svog bloga.

Da je u Sjedinjenim američkim državama blogosfera puno značajnija nego u Hrvatskoj, pokazuje ovaj primjer ambicioznog tinejdžera čiju volju za radom je prepoznala i Bijela kuća. Trinaestogodišnji Ethan Sattler se odlučio okušati u novinskom svijetu i dobio svoju priliku.

Izdvojeni članak

Najneobičnije novine i redakcija na svijetu

Tijekom inauguracije američkog predsjednika Bacaka Obame prošli ponedjeljak u prostoriji za medije u Bijeloj kući nisu bili samo profesionalci. Među njima je svoj zanat počeo kovati jedan tinejdžer. Ethan Sattler je na svom blogu metnews.biz pratio inauguraciju Baracka Obame.

Ovaj ambicozni školarac je gledajući televizijsku seriju ‘Newsroom’ htio provjeriti je li novinarski svijet zaista takav. Stoga je skupio hrabrosti i poslao dopis Bijeloj kući u kojem je zatražio da ga puste da bude dio stvaranja vijesti i reportaža, a zauzvrat je obećao da će i sam pisati priopćenja s predsjedničke inauguracije.

Na njegovo iznenađenje dobio je odobrenje i tako proveo jedan nesvakidašnji dan u novinarskom svijetu i to u praćenju jednog od najpopularnijih događaja taj dan.
Ovo zanimljivo i neponovljivo iskustvo opisao je na svom blogu, no svejedno nije sve bilo onako kako je očekivao.

– Kako ste svakodnevno bombardirani raznim sadržajima iz medija, pomislite da se u novinarskom svijetu nešto događa svake sekunde. No nije uvijek tako. Evo baš sada ne događa se ništa posebno, kazao je za Washington Post mladi novinar i bloger.

Svejedno sretan je što mu se pružila ovakva prilika i vjeruje kako je pronašao ono što bi mogao raditi u životu. Po svemu sudeći to bi mu se moglo i ostvariti, jer ga je u ‘Press Roomu’ uočio jedan od producenata televizijske kuće CBS, i obećao staž, ali tek kada bude na koledžu.

Tinejdžer postao najmlađi novinarski dopisnik Bijele kuće
Share via
Copy link
Powered by Social Snap