Pretraga

Tinejdžer programira u snovima, a nazivaju ga ‘budući Steve Jobs’

A- A+

Santiago Gonzalez je 16-godišnji genijalac koji je već u dobi od 12 godina upisao fakultet, a pažnju medija zaokupio je činjenicom da programira u snovima. Um prozvanog budućeg Stevea Jobsa fascinira njegove sveučilišne profesore, ali i svakoga tko dođe sa Santiagom u kontakt.  Do sada je kreirao 15 aplikacija za Mac, iPhone i iPad, no ne namjerava tu stati.

Screenshot YouTube

Dok milijuni korisnika diljem svijeta maštaju kako bi kupili najnoviji Mac, iPhone ili iPad, 16-godišnjeg Santaga Gonzaleza najviše veseli to što kreira aplikacije za navedene tehnološke naprave. Ono što je posebno kod 16-godišnjeg Gonzaleza je to što mladić programira u snovima. Drugim riječima sanja računalske kodove i kreira aplikacije kad utone u san.

Izdvojeni članak

Genijalni tinejdžer osmislio plutajući mehanizam za čišćenje oceana

– Dizajniram aplikacije otkad se Apple pojavio na tržištu. A jedna od najdražih koju sam razvio je ‘Slide Puzzle’. Jako sam sretan kad vidim recenzije ili dobijem feedback od korisnika koji vole moje aplikacije i govore kako su im pomogle jer znam da sam kreirajući aplikacije pomogao nekome da postigne nešto što želi, otkriva mladi programer.

Budući da mu je san jednog dana raditi u Appleu i zahvaljujući njegovim sposobnostima, mladića su prozvali budućim Steveom Jobsom. Već u dobi od četiri godine Santiago je bez imalo muke baratao razlomcima, s napunjenih 12 godina upisao se na fakultet, a do sada je kreirao 15 iOS aplikacija.

Među njima nalazi se i vrlo poučna aplikacija ‘Solar System’. Dovoljno je dodirnuti nebesko tijelo da vam se prikaže prekrasna slika planeta ili meteora dopunjena najbitnijim informacijama i karakteristikama. Isto tako možete vidjeti cijeli dijagram od čega je tijelo sastavljeno.

Santiagove aplikacije skidaju tisuće korisnika diljem svijeta, a podrobnije informacije o mladom genijalcu možete dobiti na njegovoj web stranici Hicaduda.

Copy link
Powered by Social Snap