Pretraga

Tinejdžer spasio život ocu koji se onesvijestio za volanom

A- A+


Izdvojeni članak

Poljubac spasio život srednjoškolcu

Kad se njegov otac onesvijestio za vrijeme vožnje, 13- godišnji Damon iz američke Indiane znao je da mora brzo reagirati. Uspio je zgrabiti volan i tako za dlaku izbjeći tešku automobilsku nesreću koja bi se dogodila, jer su im na autocesti u susret dolazila vatrogasna kola.

Nakon što je otac došao po njega na trening, 13-godišnji Damon Spaeth sjeo je na suvozačko mjesto obiteljskog automobila i krenuo s ocem put njihove kuće u američkoj saveznoj državi Indiani.

Međutim u jednom trenutku Damonov otac Bob Spaeth se onesvijestio tijekom vožnje autocestom. Koliko se sjeća otpio je čaja i vjerojatno se zagrcnuo. Počeo je kašljati i gušiti se, što mu je blokiralo dovod kisika u mozak te se na 30 dugih sekundi onesvijestio.

– Kroz glavu mi je samo prošla misao, Isuse Bože ovo neće biti dobro, ispričao je 13- godišnji Damon za Fox News.

U tom trenutku automobil je skrenuo u suprotnu traku i Damon se našao svega par metara od vatrogasnih kola koja su im išla u susret.

Uspio se pribrati i zgrabiti volan te ispraviti auto. U ključnom trenutku Damon je dovoljno brzo reagirao i tako spasio život svome ocu, a možda i sebi.

Iako se ovaj tinejdžer ne smatra herojem, njegov otac će mu biti zauvijek zahvalan. U nastavku pogledajte Damonovu priču

Share via
Copy link
Powered by Social Snap