Pretraga

Tinejdžerica dala ocu poslovnu ideju te ga učinila milijunašem

A- A+

Obično su roditelji ti koji daju savjete svake vrste svojoj djeci, no ovoga puta se dogodila obrnuta situacija, koja je ‘poslušnog’ oca učinila bogatašem. Naime, kalifornijska tinejdžerica je uvidjela potencijal aplikacije za slanje samouništavajućih fotografija Snapchat, nastale prošle godine, a koju su isprva koristili uglavnom srednjoškolci. Otac je pozorno saslušao njene preferencije uložio nešto manje od pola milijuna dolara te prihod uvećao za oko 60 puta.

Tinejdžerica iz Kalifornije donijela je svojom sugestijom, milijune razloga za slavlje svome ocu. Naime u neobveznom razgovoru mu je rekla kako postoji sjajna aplikacija za slanje samouništavajućih fotografija Snapchat, kojom su se početkom prošle godine služili isključivo srednjoškolci. Barry Eggers, odnosno njen otac, jedan je od partnera u konzorciju Lightspeed Venture Partners. Ova je kompanija u travnju prošle godine, a nakon tinejdžericinih savjeta ocu, uložila 485 tisuća dolara u Snapchat, a danas je vrijednost aplikacije oko 30 milijuna dolara, piše finance.yahoo.com.

Izdvojeni članak

Aplikacija za eksplicitne sadržaje ugrožava Facebook

Studenti zaslužni za ideju Snapchat

Inače ovu su aplikaciju pokrenula dva američka studenta Bobby Murphy i Evan Spiegel. U počecima su se Snapchatom, kao što smo spomenuli koristili isključivo srednjoškolci te je projekt bio na rubu održivosti.

Međutim, danas se ovom aplikacijom pošalje 50 milijuna fotografija na dan. Kvaka je u tome da se nekoliko sekundi nakon objave, fotografije ili snimke zauvijek brišu pa se tako Snapchatom često korisnici služe, kada žele slati dokumente erotskog sadržaja.

Neke procjene govore da se danas devet posto korisnika mobitela u SAD-u, svakodnevno služi ovom aplikacijom.

Izdvojeni članak

Poduzetni mladić težak tri milijuna dolara zahvaljujući biznisu preko Instagrama

Temom o najdražim aplikacijama, kći obogatila oca

Tako je jednog dana, kći Barrya Eggersa spomenula kako su njene tri najdraže mobilne aplikacije, a koje koriste svi njeni vršnjaci u društvu i školi Angry Birds, Instagram te Snapchat.

Djevojka nije ni slutila, koliko ju je otac zapravo pažljivo slušao. Kako Barry nije imao predstave o čemu kći govori, spomenuo je partneru Jeremyu Liewu Snapchat, koji su zatim obojica malo istražila.

Aplikacija im se učinila zanimljivom, kontaktirali su autore Spiegela i Murphya pa se i našli s njima. Dogovor je ubrzo postignut, na radost svih zainteresiranih strana.

Copy link
Powered by Social Snap