Pretraga

Tinejdžerica izbačena iz dućana jer je ‘predebela’

A- A+

Shelby Buster 14-godišnja je tinejdžerica iz američke države Oregon, koja je doživjela groznu diskriminaciju i to na svoj rođendan. Naime ona si je htjela kupiti neki komad odjeće u popularnom lancu dućana u kojem se prodaje roba za djecu i mladež Rue 21. No kada je pregledala odjeću prodavačica joj je odbrusila kako je ona ‘predebela’, te da zbog toga mora napustiti dućan.

Shelby Buster je tinejdžerica iz Oregona u SAD-u koja je dobila nimalo poželjnu rođendansku čestitku od prodavačice u prodavaonici odjeće Rue 21. Ona si je na svoj 14 rođendan htjela kupiti neki odjevni predmet, međutim grozna trgovkinja joj je rekla kako je predebela te zbog toga mora napustiti dućan.

Izdvojeni članak

Sud odlučio: Profesor s varaždinskog FOI-a ne smije biti diskriminiran zbog spolne orijentacije

Majka uvrijeđene djevojčice se posvađala s prodavačicom i izborila ispriku

– Hodala sam i djevojka na prednjoj blagajni mi je rekla ‘hej ti, predebela si da budeš u ovom dućanu, pa bi trebala otići’, rekla je diskriminirana djevojčica za lokalni oregonski medij Kezi.

U istom izvještaju se navodi kako se majka 14-godišnje Shelby zatim pojavila u prodavaonici i posvađala sa trgovkinjom, koja se na kraju ispričala. Međutim majka smatra da bezobzirna prodavačica nije ovime dovoljno učinila.

Izdvojeni članak

Video: Dosta diskriminacije! Ljepota dolazi u svim oblicima i veličinama

Srozano samopoštovanje

Shelbyno samopouzdanje i samopoštovanje je ovim diskriminacijskim činom jako narušeno u i onako osjetljivim godinama.

– Ozbiljno, ovo je veliko nepoštivanje i ružan čin. Nezamislivo je da mi ovo naprave, samo zato što sam malo veća od uobičajene 14-godišnjakinje, rekla je Shelby za isti izvor.

Uskoro su se iz uprave lanca dućana Rue 21 javili priopćenjem ‘kako kompanija ne tolerira diskriminaciju’, te će do kraja istražiti što se dogodilo ovom prilikom.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap