Pretraga

Tinejdžerica izumila uređaj kojim ćemo mobitele napuniti za 20 sekundi

A- A+

Dugotrajno punjenje mobitela moglo bi postati prošlost, budući da je 18-godišnja Eesha Khare izumila uređaj s kojim bismo bateriju u mobitelu mogli napuniti za dvadeset sekundi. Za svoj je izum mlada inovatorica dobila Intelovu nagradu za mlade znanstvenike.

Eesha Khare (18) dobitnica je Intelove nagrade za mlade znanstvenike, jer je izmislila uređaj koji može napuniti bateriju mobitela za dvadeset sekundi. Njen ‘uređaj za pohranu energije’ pohranjuje veliku količinu energije u vrlo kratkom vremenu u vrlo mali prostor, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Kako bi baterija na iPhoneu dulje trajala, iskušajte ove savjete

Baterija će, iako napunjena za kratko vrijeme od dvadesetak sekundi, energiju zadržavati tijekom dugog razdoblja. ‘Superkapacitor’, može podnijeti do deset tisuća ciklusa punjenja, što je deset puta više od uobičajenih punjivih baterija. Mlada inovatorica ove se ideje dosjetila zato što joj se baterija na mobitelu često praznila, što je boljka mnogih vlasnika mobitela.

Izdvojeni članak

Student (19) izumio uređaj za čišćenje nakupina smeća na oceanima

Zbog toga se uhvatila razvoja uređaja koji bi se u budućnosti ugrađivao u baterije mobilnih telefona, ali i električnih automobila. Uređaj se može koristiti i u mnoge druge svrhe.

– On je fleksibilan tako da se može koristiti i u ekranima, ali i odjeći. Ima mnogo potencijalnih upotreba i prednosti nad klasičnim baterijama, rekla je Eesha. Svojim revolucionarnim izumom mlada je inovatorica zaradila čak 50 tisuća dolara.