Pretraga

Tinejdžerica kanabisom pobijedila rak

A- A+

U siječnju 2011. godine 14-godišnjoj Alysi Erwin dijagnosticiran tumor na mozgu, neoperabilnog stupnja i s minimalnom šansom za oporavak. Nakon što je neko vrijeme pokušala s kemoterapijom, njena je obitelj odlučila pokušati s uljem kanabisa. Tinejdžerica je danas zdrava djevojka.

Alysa Erwin trpjela je strašne glavobolje dok nije otkriveno kako boluje od rijetke vrste tumora koji zahvaća mozak, i unatoč agresivnom tretiranju, svoje žrtve najčešće dovodi do smrti. Djevojci su dali godinu do dvije života, a nakon što je pokušala s kemoterapijom, njena je obitelj odlučila isprobati ulje kanabisa kao zadnju nadu.

Izdvojeni članak

Evo što kanabis radi tinejdžerima

Trebala je živjeti najviše dvije godine

Dnevno je konzumirala pola čajne žličice ulja, jednom ujutro i jednom navečer. Vrlo brzo počele su se događati pozitivne promjene, u smislu da je Alysa mogla zadržati hranu u želucu, a raspoloženje joj se također popravilo. Tada je odlučila odbaciti kemoterapiju i nastaviti samo s uljem. Pomalo je povećavala dozu do tri mililitra dnevno.

Njezinom liječniku nisu ništa govorili, bojeći se pravnih posljedica. Nakon kontrolnog pregleda, pokazalo se kako tumor više ne raste, a krvni nalazi bili su predobri za nekog tko je podvrgnut kemoterapiji. Liječenje kanabisom više nisu mogli skrivati, stoga su priznali da djevojka konzumira ulje.

Izdvojeni članak

Znanost iza marihuana ‘munchiesa’: Zašto ste toliko gladni nakon pušenja trave

Ulje kanabisa spasilo joj život

Nakon dvije godine, zadnja magnetska rezonanca pokazala je kako raka više nema. Danas Alysa vodi prilično tipičan tinejdžerski život, osim što i dalje koristi ulje kanabisa, do kojeg su na početku vrlo teško dolazili.

Danas zdrava tinejdžerica priča o tome što ova biljka može pružiti i koliko može pomoći te želi da što više ljudi dobije drugu priliku, piše Metrotimes.

Tinejdžerica kanabisom pobijedila rak
Share via
Copy link
Powered by Social Snap