Pretraga

Tinejdžerica počela crtati za vrijeme karantene, sada joj za slike nude tisuće funti

A- A+

Makenzy Beard ima samo 14 godina, a već je za svoje radove dobila ozbiljne novčane ponude. Ova slikarica tinejdžerica počela je slikati u svojoj šupi za vrijeme karantene, a sada ima izložbu u galeriji. Neke slike je već prodala, a za jednu je netko ponudio 10 tisuća funti.

Foto: Instagram, Makenzy Beard

Tinejdžerka Makenzy Beard iz Walesa ima tek 14 godina, a već je održala svoju prvu izložbu slika u galeriji u Cardiffu, piše BBC. Makenzy je počela slikati u šupi za vrijeme karantene, a za njezine realistične radove neki nude ozbiljne novčane ponude, prenosi BBC.

Za jednu sliku netko je ponudio 10.000 funti

Počela je slikati portrete članova svoje obitelji i susjeda te je radove objavila na Instagramu. Ubrzo su joj počele stizati ponude za slike, neka djela je već i prodala, a jedan kupac ponudio je 10 tisuća funti za jednu sliku.

– Ovo je za mene potpuno novi korak. Od toga da svoj rad imate u vlastitoj šupi ili ga objavite na društvenim medijima, ali da onda stručnjaci iz svijeta umjetnosti prepoznaju vaš rad i da ga zapravo žele u svom prostoru pokazati, stvarno je lijep osjećaj, rekla je Makenzy za BBC.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makenzy Beard (@makenzy_beard)

‘Ne želim da mi slikanje bude posao’

Stručnjaci iz Velike Britanije, SAD-a i Bliskog Istoka predviđaju joj veliki uspjeh ako se time nastavi baviti i u budućnosti, no Makenzy želi da joj slikanje za sada ostane samo hobi. No, sve opcije drži otvorenima.

– Mislim da ne želim da mi umjetnost bude posao, već se želim time baviti usput. Mislim da je jako lijepo imati ravnotežu između umjetnosti i akademskih stvari. Također, želim putovati i baviti se sportom, objasnila je Makenzy.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap