Pretraga

Tjedan održive mobilnosti: Besplatno se registrirajte u sustav javnih bicikala i sudjelujte u brojnim aktivostima

A- A+

Zagrebačka tvrtka Nextbike, koja je u Zagrebu izgradila sustav javnih gradskih bicikala ove godine organizira brojne aktivnosti u sklopu Tjedna održive mobilnosti s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama kao što je hrvatska metropola. Sve se održava u sklopu Europskog tjedna mobilnosti koji traje od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije. Danas od 10 do 15 sati na punktovima ispred Avenue Malla i shoping centra Point na Vrbanima III. održat će se promocija projekta, a građani će se moći besplatno registrirati i testirati bicikle. Svi oni koji su se već ranije registrirali, danas mogu besplatno koristiti Nextbike bicikle.

Od 16. do 22. rujna održava se Tjedan održive mobilnosti u organizaciji Europske komisije, a ove se godine u akciju uključuje i grad Zagreb. Tvrtka Nextbike čije javne gradske bicikle možete unajmiti na deset punktova u metropoli, u sklopu Tjedna za ovaj vikend pripremila je mnoge akcije, koje završavaju tradicionalnom biciklističkom utrkom, odnosno povorkom po centru grada. Centar Zagreba bit će zatvoren za sav ostali promet.

Izdvojeni članak

Javni bicikli u Zagrebu jeftiniji i na više lokacija

Aktivnosti su već počele jutros u 10, ali još se uvijek stignete priključiti, budući da do 15 sati imate vremena da ispred Avenue Malla i Pointa na Vrbanima III pogledate promociju projekta, te se besplatno registrirate, testirate bicikle, ali i iskoristite akciju od 150 minuta besplatne vožnje, koju možete dobiti ukoliko se aktivirate do kraja rujna. To možete učiniti i u nedjelju od 10 do 14 sati na Cvjetnom trgu.

Događaja će biti i na Jarunu, gdje se od 10:30 do 11 sati održava biciklistička utrka ‘Zdrava navika’ za sve građane, koja promovira zdrave navike i bicikl kao jedan od najpopularnijih oblika održive mobilnosti u gradovima. U 17 sati na Britancu počije ‘Bajk plac’ i noćna utrka, nakon koje slijedi Motovun film festival tulum.

– Aktivnosti ovog vikenda završavaju u nedjelju, i to tradicionalnom biciklističkom utrkom, odnosno povorkom po centru grada uz zatvaranje ulica za promet motornim vozilima. ‘Zagrebačka žbica’ počinje u 11:30 i traje do 13:30 sati, izjavio je voditelj projekta Krešimir Dvorski.

Tjedan održive mobilnosti: Besplatno se registrirajte u sustav javnih bicikala i sudjelujte u brojnim aktivostima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap