Pretraga

Top mjesta na kojima mladi žele raditi i što im je bitno kod zaposlenja

A- A+

‘Koji su ti planovi nakon diplomiranja’ pitanje je na koje su mnogi mladi prisiljeni stalno odgovarati. Ukoliko takvi nemaju spreman odgovor, takvo pitanje može lako inducirati strah i paniku. No oni koji znaju što reći, odabiru najčešće nekoliko područja gdje žele jednog dana raditi.

National Society od High School Scholars, međunarodna organizacija studenata i mladih profesionalaca objavila je godišnju anketu koja pokazuje polja, kompanije i okoline u kojima se mladi nadaju raditi. Gdje se najradije vide budući profesionalci donosi Mashable.

Izdvojeni članak

Najgore ‘body language’ greške na razgovoru za posao

Najpopularnije zdravstvo

Prema rezultatima koje je donijela anketa, mladi se najviše nadaju raditi u području zdravstva, poslovanja, znanosti i tehnologije, zabavi i medijima, ali i vladi i obrazovnom sektoru. Upravo su to mjesta za koje su ispitanici pokazali najviše zanimanja u svojim budućim karijerama.

Što se tiče najvažnijih faktora u odabiru poslodavca, gotovo 70 posto ispitanika reklo je da je jedna od najbitnijih stvari koje kompanije mogu ponuditi ravnoteža između posla i privatnog života. Osim te stavke, gotovo pola ispitanika ocijenili su raznolikost na radnom mjestu kao važan faktor u biranju radnog mjesta gdje bi htjeli graditi karijeru.

Izdvojeni članak

Evo koji poslovi budućnosti će se odlično plaćati i zašto

‘Ne bojte se neuspjeha’

– Mladi odrastaju u kulturno bogatim okolinama, a to je pogotovo slučaj u većim gradovima gdje se može vidjeti ljude najrazličitijih životnih pozadina. Zbog tog utjecaja, mladi u velikoj mjeri vjeruju kako bi kompanije trebale imati strogu raznolikost i inkluzivne programe koji su prilagođeni da generiraju inovativne ideje, demonstriraju poštovanje prema poslodavcima i nude kulture koje stimuliraju učenje, rekao je predsjednik NSHSS – a James Lewis.

Budućim mladim zaposlenicima isti je savjetovao da budu otvoreni prema istraživanju novih ideja i iskustva dok koračaju prema svojim ciljevima. – Istraživanje i stvaranje mreža dva su vrlo važna faktora pri traženju radnog mjesta koje vam odgovara, stoga se ne bojte neuspjeha na tom putu, savjetovao je Lewis.

Copy link
Powered by Social Snap