Pretraga

Totalno drukčija od drugih: Srednjoškolka Lorena mijenja ulje, gume i vozi kamion

A- A+

I dok većina djevojaka u srednjoškolskoj dobi razmišlja o kozmetici i garderobi, Lorena Vrban iz Malog Bukovca ima sasvim drugačije interese. Ova šesnaestogodišnjakinja sebe ne može zamisliti kao frizerku, kuharicu ili kozmetičarku, Lorena više preferira motorna vozila, garaže i alat. Mlada srednjoškolka učenica je drugog razreda strukovne škole u Đurđevcu na smjeru vozačice motornih vozila. 

Foto: Matija Gudlin|http://epodravina.hr/

Izdvojeni članak

Školu za graditelje orgulja godinama nitko ne pohađa, a vi ste sad prvi put uopće čuli za nju

Iako se mnogi u njenoj okolini čude Loreninom odabiru, ona se ne obazire na komentare već je dostojna sebi i svojoj želji da postane profesionalna vozačica. Tako Lorena osim što pohađa školu u Đurđevcu i zbog svoje ljubavi prema toj profesiji svaki dan vlakom putuje u Đurđevac u školu, redovito obavlja i praktičnu nastavu u Auto-klubu Koprivnica. 

I tamo svakodnevno mijenja motorna ulja, mijenja gume, šerafi po automobilima i pritom uopće nema problema s masnim mrljama na svom radnom kombinezonu, piše epodravina.hr. 

Lorena za portal priznaje kako je oduvijek bila netipična djevojčica koju nikada nisu zanimale tipične ženske aktivnosti, već je cijelo vrijeme pomalo muški tip. Još kao mala obožavala je šerafiti automobile te sebe nikada nije mogla zamisliti da će se jedan dan baviti nekim ženskim zanimanjem.

Ljubav prema automobilima kaže, naslijedila je od roditelja, oca inženjera mehanike i majke koja je baš poput nje u Loreninim godinama obožavala automobile pa je podrška u obitelji Vrban neupitna.  

Izdvojeni članak

Smjerom Puškarstva u Dugoj Resi do posla u tvornici pištolja

Premda je njezina struka vozačica motornih vozila, Lorena mora proći praksu automehaničara kako bi što bolje znala detektirati i otkloniti kvar na cesti ako se u tom trenutku nađe u kamionu ili automobilu. Lorena priznaje kako je ovo zanimanje itekako zahtjevno i naporno, no ona bez problema obavi sve zadatke koje se od nje na praksi očekuju. 

U nastavku školovanja talentirana tinejdžerica željela bi završiti četvrti stupanj, za tehničara cestovnog prometa, a onda se prekvalificirati u instruktoricu vožnje, no ni opciju da postane profesionalna vozačica kamiona ne isključuje iz svojih planova za budućnost. 

Foto: Matija Gudlin|http://epodravina.hr/

Lorena Vrban na praksi from ePodravina.hr on Vimeo.

Totalno drukčija od drugih: Srednjoškolka Lorena mijenja ulje, gume i vozi kamion
Share via
Copy link
Powered by Social Snap