Pretraga

I treća županija ukinula obavezu nošenja maski u učionicama, ali ne u svim školama

A- A+

Nakon izjave ministra obrazovanja Radovana Fuchsa da županijski stožeri mogu, ovisno o epidemiološkoj situaciji, ukinuti obvezu nošenja maski na nastavi, tri su županije donijele takvu odluku. Osim Istarske i Međimurske, ovog utorka i Karlovačka županija odlučila je ukinuti obvezu nošenja maski u učionicama. Od odluke je izuzeto nekoliko škola u tri karlovačke općine.

Foto: Alexandra Koch/Pixabay

Kako piše Index.hr, Stožer Karlovačke županije donio je odluku o ukidanju obaveze zaštitnih maski u učionicama. Odluka na snagu stupa već ovog utorka, a donesena je temeljem uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja i HZJZ-a, te procjene epidemiološke situacije.

Izdvojeni članak

Zbog zaraženog učenika čitava gimnazija prešla na online nastavu, u samoizolaciji 13 profesora

Prema Karlovačke županije, učenici i nastavnici u školama tijekom održavanja nastave u učionicama nisu obvezni nositi maske unutar jednog razrednog odjela, ali zaštitne maske su i dalje obvezne u zajedničkim prostorijama izvan učionica, prenosi Index.

Ova odluka ne vrijedi za škole u općinama Plaški, Kamanje i škole grada Slunja, a u slučaju promjene epidemiološke situacije Stožer će donijeti odluku o obaveznom nošenju maski u pojedinim ili svim školama županije.

U ponedjeljak su istu odluku donijele Istarska i Međimurska županija.

Podsjetimo, danas su u Bjelovaru dva razreda i ukupno 16 nastavnika završili u samoizolaciji zbog zarađenih učenika, a čitava Gimnazija nastavu privremeno izvodi online o čemu više možete čitati ovdje. Tijekom ovog utorka je i Stožer Brodsko-posavske županije izvijestio kako je zbog pozitivnog učenika u izolaciju  stavljen jedan kombinirani odjel 1. i 2. razreda jedne područne škole s ukupno 11 učenika.

učenik skida masku
Share via
Copy link
Powered by Social Snap