Pretraga

Trener koji viče, psuje i baca stol na mlade nogometaše zgrozio je Hrvatsku: Klub mu je sad dao otkaz

A- A+

Josip Lovrić. Ime je to sada već bivšeg trenera Nogometnog kluba Croatia iz mjesta Bogdanovci nedaleko Vukovara čije je ponašanje ovih dana zgrozilo hrvatsku javnost. U videu koji kruži društvenim mrežama vidi se kao viče, psuje, prijeti batinama i baca stol na mladu, juniorsku ekipu nogometaša kojima bi trebao biti uzor. NK Croatia, nakon ovog, kako kažu sramotnog i degutantnog incidenta, jednoglasno je otkazala suradnju s navedenim trenerom, a sankcije je najavio i vukovarski HDZ, čiji je Lovrić član.

trener u svlačionici dok viče na djecu, mlade nogometaše iz NK Croatia Bogdanovci

Prizor iz snimke svlačionice juniorske ekipe NK Croatia Bogdanovci, koju je objavio Večernji list
Foto: TikTok screenshot; Večernji list

Društvenim se mrežama ovih dana širi dosta nevjerojatan video koji je objavio Večernji list.  U njemu se vidi Josip Lovrić, trener Nogometnog kluba Croatia iz mjesta Bogdanovci, nedaleko Vukovara, kako viče, psuje i vrijeđa mlade nogometaše. U jednom trenutku im prijeti batinama, pa baca stvari, udara njima o zid, a onda i preokreće stol. Sve to izazvalo je zgražanje javnosti.

Klub odmah dao otkaz treneru

Nakon što je video postao viralan, o svemu su se oglasili iz NK Croatia Bogdanovci.

– Prije svega, ovaj incident smatramo sramotnim i degutantinm te želimo jasno naglasiti kako ponašanje sada već bivšeg trenera juniorske momčadi strogo osuđujemo i da ono nema nikakve veze s idealima i vrijednostima koje ovaj klub gaji od svoga osnutka, napisali su na društvenim mrežama.

Uprava kluba je ekspresno, navode, reagirala pa je istog dana jednoglasnom odlukom prekinuta suradnja sa spomenutim trenerom. Sada je već – bivši.

– Vjerujemo u budućnost našeg kluba i smatramo da trener mlađih uzrasta mora biti uzor u skladu sa svim pravilima pristojnog i humanog ponašanja, zaključili su iz Kluba.

HDZ se ogradio

U javnosti se ovih dana spekuliralo da je Lovrić, kontroverzni bivši trener juniorske ekipe iz Bogdanovaca, predsjednik ogranka HDZ-a u Vukovaru. No, iz vukovarskog ogranka stranke to demantiraju.

– Ovim putem želimo istaknuti kako navedena informacija nije istinita. Strogo osuđujemo ovaj kao i svaki drugi oblik nepoželjnog ponašanja i uznemiravanja, verbalnog ili fizičkog nasilja, a osobito neprimjerenog ponašanja prema mladima, istaknuli su iz vukovarskog HDZ-a.

No, kontroverzni trener ipak je član te stranke pa su, zaključivši da navedeno ponašanje nije u skladu s demokratskim standardima, najavili da će stranačka tijela sukladno članku 18. Statuta i Etičkom kodeksu donijeti odgovarajuće odluke. Ovaj incident nazvali su primjerom neprihvatljivog i neprimjerenog, ali izoliranog ponašanja člana HDZ-ovog ogranka.

‘Iskreno se ispričavam, ne bježim od krivnje’

Novinari RTL-a Danas razgovarali su s Josipom Lovrićem, sada već bivšim trenerom juniorske ekipe NK Croatia Bogdanovci. Ispričao se svima koje je njegova reakcija povrijedila, a koji su mu, kako kaže, vjerovali kao sportskom djelatniku. Svjestan je, kaže, svoje pogreške i žali što je tako reagirao.

– Sve one neke dobre stvari koje sam učinio vezane uz rad, pale su u zaborav zbog jedne neprimjerene reakcije koju i sam osuđujem. Stvarno nikoga, ni dečke, baš naprotiv vodio sam se tom jednom Ćirinom motivacijom koju sam ustvari loše prezentirao. Ispalo je kako je ispalo i žao mi je svih ljudi koje sam svojom gestom i reakcijom povrijedio. Iskreno im se ispričavam, poručio je Lovrić za RTL.

Napomenuo je kako i sada ima podršku većine djece, ali i njihovih roditelja koji mu se, veli, javljaju.

– Ružno se opravdavat kad napraviš takav čin. Ja sam osoba koja je odgovorna i ne bježim od krivnje, žao mi je što sam ovom reakcijom mnoge povrijedio, zaključio je trener Lovrić za RTL Danas.

Copy link
Powered by Social Snap