Pretraga

Tri milijuna vjernika na Copacabani u povodu Svjetskog dana mladih

A- A+

Na slavnoj Copacabana plaži u Rio de Janeiru, okupilo se tri milijuna ljudi, kako bi čulo misu koji je predvodio papa Franjo, održanu u povodu Svjetskog dana mladih. Upravo je mladih iz Latinske Amerike i bilo najviše za vrijeme ovog brojnog skupa. Snažnu poruku papa je poslao kada je donio pred oltar dijete oboljelo od encefalitisa,iskazavši tako protivljenje pobačaju.

Foto: smh.com.au

Pred oko tri milijuna ljudi papa je Franjo predvodio misu na Copacabana plaži u Rio de Janeiru, koja je održana u povodu Svjetskog dana mladih. Na ovom velikom skupu, papa je poslao i snažnu poruku protiv pobačaja, kada je pred oltar donio dijete oboljelo od encefalitisa. Ovom misom papa je zaključio svoj posjet zemlji s najvećim brojem katolika.

Izdvojeni članak

Svjetski dan mladih: Na Copacabani 400 tisuća hodočasnika sa svih kontinenata

Mladi iz cijelog svijeta na ‘Papacabani’

Slavna brazilska plaža zbog velikog je interesa hodočasnika u medijima prozvana ‘Papacabana’. Mlade iz cijelog svijeta, glavninom iz Latinske Amerike, koji su se našli na ovom skupu, papa je pozvao da ‘bez straha’ navještaju svoj vjeru sve do ‘periferija’ svijeta, objašnjavajući da je ‘Evanđelje namijenjeno svima’ a ne samo ‘najotvorenijima’. Dodao je i da je crkva posljednjih nekoliko desetljeća izgubila milijune vjernika koji su se priklonili manjim kršćanskim denominacijama, piše BBC.

Ovo je inače bio 28. Svjetski dan mladih, koji se održao pod geslom ‘Pođite i učinite mojim učenicima sve narode’, uzetim iz Evanđelja.

Izdvojeni članak

Papa Benedikt XVI. napušta Vatikan

Rekordna posjeta na slavne plaže

Mnogi veliki događaji održali su se na Copacabani, no nijedan nije okupio toliki broj ljudi, kao jučerašnja misa koju je predvodio papa. Mladima je poručio da Crkva treba njihov entuzijazam, veselje i kreativnost.

– Dragi mladi, Isus Krist računa na vas, Crkva računa na vas, papa računa na vas, poručio je papa Franjo okupljenima. Najavio je i sljedeći susret u povodu Svjetskog dana mladih, koji će se održati u Krakovu 2016. godine.