Pretraga

Tri načina za isticanje molbe za posao

A- A+

Kada se prijavljujete na bilo koji posao, morate poslati molbu ili motivacijsko pismo. U moru onih koji pristižu na adrese poslodavaca, jasno je da se vaš na neki način mora isticati. Donosimo tri jednostavna načina na koje to možete učiniti.

Dobra molba za posao ili motivacijsko pismo prva je stepenica do radnog mjesta, stoga mora biti dobro. Budući da poslodavci danas dobivaju desetke ili čak stotine pisama, morate nekako svoje istaknuti. Her Campus donosi tri načina na koje to možete učiniti, kako vaša molba ne bi završila u košu za smeće.

Ispričajte priču

Ukoliko imate dobre vještine pisanja, zamislite da pišete članak – pokušajte uvući osobu u priču. Otvorite pismo svojevrsnom anegdotom o tome kako ste saznali za kompaniju kojoj se prijavljujete, a ako imate kontakt u istoj, navedite to. Pričanje priče nije samo kreativno i jedinstveno, ono također daje malo osobnosti iza onoga što je kandidat na papiru. To bi moglo natjerati poslodavca da poželi saznati više o vama.

Recite poslodavcu što vi za njega možete učiniti

Mnogi ljudi čine grešku i u molbi pišu zašto bi praksa ili posao pomogli njima, kako bi iz toga dobili vrijedno iskustvo koje žele i slično. Ipak, ono što poslodavci zapravo žele čuti jest što je to što vi možete pružiti njima. Pokazivanje što možete dati njima je ono njima bitno, jer traže nekoga tko će doprinijeti kompaniji. Kako biste to učinili, možete pisati o prijašnjim iskustvima i postignućima kojima ste pomogli drugima.

Izdvojeni članak

Smjernice za pisanje motivacijskog pisma

Budite sažeti

Nemojte zamarati poslodavce dugačkim molbama za posao, oni nemaju vremena iščitavati velike količine teksta, a ako se raspišete i vaše pismo bude predugačko, jednostavno će odustati od njega. Kreativnost je bitna, no ne zaboravite na jezgrovitost i sažetost. Koliko god zanimljiva i kreativna vaša molba bila, poslodavci neće uživati čitajući je ukoliko se rasteže više nego što je potrebno.

Tri načina za isticanje molbe za posao
Share via
Copy link
Powered by Social Snap