Pretraga

Tridesetogodišnjak se godinu dana pretvarao da je srednjoškolac i uredno pohađao nastavu

A- A+

Čak cijelu školsku godinu 30-godišnjak je glumio srednjoškolca imena Brandon Lee. Pretvarao se da je učenik koji ima 17 godina te je u to uspio uvjeriti svoje kolege i profesore. Da stvar bude još bolja, on je sam pohađao tu školu prije desetak godina. Na kraju su ga ipak ulovili kako vodi dvostruki život te su ga izbacili s fakulteta gdje je studirao. Sada o tom slučaju dolazi i film čiji je redatelj bio tadašnji učenik koji je s varalicom išao u razred.

Foto: Pixabay

Brandon Lee lažno je ime 30-godišnjaka iz Škotske koji se pretvarao da je srednjoškolac i to cijelu školsku godinu, piše BBC. Njegovo pravo ime je Brian Mackinnon te je i sam bio učenik te škole, da bi se desetak godina kasnije odlučio vratiti u nju pretvarajući se da je 17-godišnji učenik iz Kanade. Kako prenosi BBC, o tom slučaju sada dolazi i film čiji je redatelj bio tadašnji učenik koji je s prevarantom išao u razred.

Čak godinu dana Brian je uspio lagati svojim kolegama i profesorima da je tinejdžer, dok je paralelno studirao na medicinskom fakultetu. BBC navodi kako su mnogi bili šokirani što su se njihove kćeri, maloljetne djevojke, godinu dana družile s muškarcem koji je skoro duplo stariji od njih.

Njegovi kolege iz razreda ne misle da je želio napraviti nešto loše pretvarajući se da je srednjoškolac

Za film su intervjue dali njegovi tadašnji kolege iz razreda, tvrdeći da ne vjeruju da je on htio nešto loše napraviti kada se odlučio prerušiti u srednjoškolca.

– Mnogi ljudi u razredu imaju svoje mišljenje o tome što je Brandon napravio, ali uglavnom ga vole. Ovaj film nije napravljen da ga se osudi, ali moram priznati da se ne slažem s nekim njegovim odlukama koje je u to vrijeme donosio, objasnio je Jono McLeod, redatelj filma za BBC.

Prisjetio se da je taj novi učenik iz Kanade bio malo štreber kada je tek došao, ali da je kasnije postao vrlo popularan te je glumio u školskoj predstavi čija se snimka pojavljuje u filmu. No, danas 58-godišnji Brian nije htio stati pred kamere, ali je pristao svom školskom kolegi ispričati zašto je to napravio. Snimili su samo njegov glas, a Briana je u filmu utjelovio škotski glumac Alan Cumming.

Izdvojeni članak
casey garcia

Prerušila se u 13-godišnju kćer pa otišla u školu: Otkrili su je tek zadnji sat, a sad joj prijeti zatvor

‘Jednostavno sam držao pognutu glavu, izgledao sramežljivo i dječački i to je sve što sam morao napraviti’

Nakon što je njegov pravi identitet otkriven, Brian je tada dao intervju za BBC u kojemu je otkrio kako je izgledala njegova prevara. Tako za BBC tada tvrdi da je napravio lažno pismo koje je navodno napisao njegov otac za kojega je isto tako lagao da je profesor, a za majku je rekao da je operna pjevačica koja je na svjetskoj turneji te da je on odlučio biti u Škotskoj s bolesnom bakom.

Navodi i kako je bio zabrinut kako će ga škola tražiti rodni list, barem neke dokumente kako bi ga upisali u školu, ali nisu. Uz to, na hodniku je sreo samo jednog profesora koji mu je predavao prije više od 10 godina kada je stvarno pohađao srednju školu.

– Kada je prolazio kraj mene na hodniku, jednostavno sam držao pognutu glavu, izgledao sramežljivo i dječački i to je sve što sam morao napraviti. I nije bilo nikakih problema, rekao je Brian za BBC.

Napravio je to jer ga je život srednjoškolca smirivao?

Objasnio je kako ga je taj srednjoškolski život smirivao, ali da je shvatio da bi mogao upasti u probleme ako se bude previše isticao ako bude osvajao nagrade i bio vrlo uspješan učenik.

– Svačija je noćna mora probuditi se s 30 godina i morati se vratiti u srednju školu. Zašto bi itko odlučio to napraviti?, poručio je Brian na pitanje kako mu nije palo na pamet da će biti razotkriven.

Sličan slučaj dogodio se prošle godine kada se 30-godišnja majka iz Teksasa prerušila u sovju 17-godišnju kćer i cijeli dan bila na nastavi, a da ju nisu primijetili sve do zadnjeg sata. Kako je tada rekla, napravila je to kako bi pokazala da školski sustav uopće nije siguran.

– U školi su bili toliko zabrinuti što koristim mobitel da uopće nisu obraćali pozornost na to tko sam ja. Nisu mi se uopće obraćali, nisam im bila ni osoba, već samo ‘hej, skloni mobitel’, ispričala je Casey Garcia.

Snimku njenog dana u osnovnoj školi objavila je na YouTubeu, a dan nakon bila je uhićena.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap