Pretraga

Troje učenika vratili u niži razred nakon dva mjeseca nastave

A- A+

U Osnovnoj školi Veliko Trgovišće troje je učenika vraćeno u niže razrede jer nisu položili popravni ispit, a po odluci ravnateljice ipak su upisani u više razrede. Prosvjetna inspekcija naredila je vraćanje učenika u niži razred, a šokirani roditelji djecu namjeravaju ispisati iz škole.

Troje učenika Osnovne škole Veliko Trgovišće vraćeno je u niže razrede na nalog prosvjetne inspekcije u Varaždinu, jer nisu prošli popravne
ispita, a upisani su u viši razred. Jedan učenik osmog razreda tako je vraćen u sedmi, dok su dvije učenice šestog razreda vraćene u peti razred.


Izdvojeni članak

Jovanović najavljuje inspekcije u svim školama u državi

Učenici su trebali položiti popravni ispit iz hrvatskog jezika, a nakon toga su upisani u viši razred. Međutim, ravnateljica i predsjednica Nastavničkog vijeća Štefanija Petek, koja je sada smijenjena, kazala je roditeljima kako su djeca prošla, ali zahvaljujući njoj.

– Dobili smo popis udžbenika za osmi razred, no čitavo vrijeme nismo dobili svjedodžbu, te smo saznali da je ona stajala u ravnateljičinoj ladici dva mjeseca, a ona je nije htjela potpisati. Tada smo 31. listopada pozvani u školu, gdje nam je rečeno da je došlo do rješenja prosvjetne inspekcije iz Varaždina da popravni ispiti nisu pravovaljani i da se djeca moraju vratiti u niži razred, ispričala je majka vraćenog učenika osmog razreda.

Iako su roditelji uputili žalbu Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, u kojoj su tražili da se djeci dozvoli završavanje razreda kojeg su početkom školske godine upisali, MZOS je njihovu žalbu odbio. Zato jer učenici nisu položili popravni ispit, ne mogu ostati u višim razredima, što im je na početku omogućeno nezakonitom odlukom ravnateljice i Nastavničkog vijeća. Troje je učenika tako ipak upućeno na ponavljanje razreda.

Troje učenika vratili u niži razred nakon dva mjeseca nastave
Share via
Copy link
Powered by Social Snap