Pretraga

Tučnjavu učenica u Varaždinu gledalo više od stotinu djece

A- A+

Video tučnjave pet varaždinskih srednjoškolki pred brojnom publikom podigle su veliku medijsku prašinu. Iako se u početku špekuliralo da je tučnjavu gledalo pedesetak učenika, fotografija čitatelja koju smo primili sugerira da je publiku činio znatno veći broj srednjoškolaca. Videi tučnjave u međuvremenu su uklonjeni s YouTubea, a oglasili su se i iz Srednje strukovne škole Varaždin.

fotografija čitatelja

Jučer objavljene snimke prikazuju pet srednjoškolki koje se udaraju, guše, čupaju i hrvaju pred brojnom publikom na varaždinskom Starom gradu. Tučnjavi je prethodio sukob na društvenim mrežama. Iako pravi povod još nije utvrđen, neslužbene priče kao razlog sukoba navode dečka.

Iako je u početku navedena brojka od pedesetak gledatelja, mahom srednjoškolaca, fotografija koju smo dobili od čitatelja koji je svjedočio incidentu sugerira da bi broj promatrača mogao biti i puno veći.

– Da imaju imalo odgoja ne bi to uradile.
Sve se može riješiti mirnim putem.
One su osramotile samo sebe i svoje roditelje, nikog drugog, rekao je srednjoškolac koji je bio na mjestu događaja i snimao.

Na pitanje zar nije publika mogla i trebala sve to spriječiti odgovorio je kako je mogla, ali kako pojedinac neće intervenirati pred 200 druge djece jer će ga svi zapamtiti i bit će označen u društvu.

Izdvojeni članak

Učitelji kao najvažnija karika u borbi protiv vršnjačkog nasilja

Škola pokušala spriječiti sukob

Novinari portala eVaraždin.hr razgovarali su s ravnateljem i pedagoginjom Srednje škole Varaždin, čije su učenice sudjelovale u tučnjavi. U školi su znali da je tučnjava dogovorena, ali je nisu uspjeli spriječiti.

– Preko nekih učenika saznala sam da će doći do sukoba. Obavljen je razgovor učenica s razrednicama. Razrednice su ih ispratile do školskog dvorišta i učenice su obećale da će ići na autobus te pravo kući, otkrila je Marica Barišić, pedagoginja Srednje strukovne škole Varaždin za eVarazdin.hr.

Umjesto kući, djevojke su otišle na Stari grad. Za najavljenu tučnjavu, kaže pedagoginja, znali su i učenici iz drugih škola, a sukob su poticali dječaci. U tučnjavi su navodno sudjelovale i dvije djevojke iz Prometne i strojarske škole Varaždin, a sve su djevojke iz ivanečkog područja.

– Što da vam kažem. Ne možemo mi za djecom ići po gradu i kontrolirati ih. Mi detektivi ne možemo biti. Učinjeno je sve što je u našoj moći, rekao je ravnatelj Strukovne škole Varaždin Dražen Košćak. Na njega se nadovezala pedagoginja koja je dodala da škola preuzima dio odgovornosti, piše eVarazdin.hr.

Iz škole preuzimaju dio odgovornosti, ali i navode da su napravili sve da spriječe tučnjavu.

Tučnjavu učenica u Varaždinu gledalo više od stotinu djece
Share via
Copy link
Powered by Social Snap