Pretraga

Tuga na osječkom faksu, preminuo profesor: ‘Ostali smo bez predanog nastavnika i dobrog čovjeka’

A- A+

Akademska zajednica u Osijeku zavijena je u crno. Preminuo je Dragan Jukić, dugogodišnji profesor i bivši pročelnik Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Od njega se opraštaju brojni kolege i studenti.

Foto: Odjel za matematiku/Unsplash

Na Facebook stranici Odjela za matematiku u Osijeku, objavljena je tužna vijest. U 61. godini života preminuo je dugogodišnji profesor i bivši pročelnik Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Dragan Jukić.

– Profesor Jukić imao je značajnu ulogu u osnivanju Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, čiji je ujedno bio i pročelnik u razdoblju od 2003. do 2007. godine. Profesorovim ranim odlaskom, naša je institucija ostala bez izrazito upornog, vrijednog i predanog nastavnika, znanstvenika i dobrog čovjeka. Nikada ne štedeći sebe, što god je radio, radio je to do kraja i od srca, bez pomišljanja na predaju, stoji u objavi Odjela za matematiku.

Pogreb će se održati 3. siječnja u 14 sati na groblju u Belišću, a na Odjelu za matematiku ispred ureda pročelnika, od 9. do 13. siječnja 2023. godine bit će postavljena knjiga žalosti. Svečana komemoracija održat će se sljedećeg petka, 13. siječnja, u Dvorani 1 Odjela za matematiku, točno u podne.

Od profesora Jukića opraštaju se kolege i studenti na društvenim mrežama.

– Zahvaljujući profesoru Jukiću, matematička analiza moje je najdraže područje. Zbog njega i 15 godina poslije znam definiciju konvergencije niza i mnoge druge. Bio je vrhunski predavač. Iskrena sućut obitelji, napisala je jedna bivša studentica.