Pretraga

U 97 škola u susjednoj državi stigla dojava o bombi: Ravnatelji u ranim satima dobili jezivi mail

A- A+

Gotovo svi mediji u Srbiji jutros su izvijestili kako je veliki broj škola u Beogradu jutros dobio dojavu da je u školi postavljena bomba. Neke od njih odmah su obavijestile roditelje da učenike ne šalju na nastavu. Iz srpskog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja javljaju kako je do sada dojava stigla u ukupno 97 škola, a u velikom broju već je utvrđeno kako je riječ o lažnoj dojavi.

policija

Ilustracija: Pixabay

Nakon što je prije nekoliko tjedana u više crnogorskih škola stigao mail kako je u školama postavljena eksplozivna naprava, sličan scenarij jutros se dogodio i u školama diljem Beograda.

Dojava stigla u 97 škola

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja priopćeno je da je veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i neke srednje škole jutros je zaprimio dojavu o bombama. Zbog toga su neke škole odmah javile roditeljima da djecu ne šalju na nastavu ili su ih udaljile iz školskih zgrada.

– Nakon detaljne provjere protudiverzijskih timova MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave o podmetnutim bombama lažne. Učenici su vraćeni na nastavu, a u školama u kojima još traje sigurnosna provjera učenici su poslati kućama. Nakon pregleda škole učenici će biti vraćeni u nastavu, priopćeno je iz Ministarstva prosvete u Srbiji.

Podsjetimo, u nedavnom sličnom slučaju u Crnoj Gori istraga je pokazala da su dojave bile lažne. Iz crnogorskog Ministarstva unutarnjih poslova nakon događaja su rekli da će svi oni kojima se dokaže da su sudjelovali u toj radnji biti procesuirani, ali da je zapravo vrlo teško otkriti odakle dolaze prijetnje, jer uglavnom sižu iz adresa iz inozemstva.

Izdvojeni članak

Drama u susjednoj državi: Prekinuta nastava i brojne škole evakuirane zbog dojave o bombi

Ravnateljima stigao jezivi mail

Telegraf.rs objavio je poprilično uznemirujuću i pomalo jezivu poruku koja je jutros u ranim satima stigla u skoro stotinu beogradskih škola. Mail je napisan na ćirilici, a naslov glasi ‘Na teritorij škole postavljena ogromna količina eksploziva’.

– Čudan osjećaj smirenosti kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvijek. Mrzimo sebe, ali želimo da povrijedimo svakoga tko nam se nađe na putu. Osjećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od posljednjih. Ubijat će vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku. Ološ poput nas uništit će sve oko sebe, jer je svijet truo, svi ste truli iznutra, piše u mailu, prenosi Telegraf.rs.

Za isti je portal ravnateljica Osnovne škole ‘Dragan Lukić’ na Bežanijskoj kosi u Beogradu, Olja Ćorović, ispričala kako joj je mail pristigao u 5:15 sati, te ga je odmah pročitala, ali da se iz same poruke nije dalo zaključiti o čemu je riječ dok nije obratila pažnju na naslov. Potom je pozvala MUP.

– Obavijestila sam ih o svemu. Rečeno mi je da čekamo da dođu njihove ekipe, da ne ulazimo u školu. Onda sam pozvala načelnika školske uprave i pomoćnika ministra za osnovno obrazovanje. Dobili smo instrukciju da dok ekipe ne prođu i ne vide da je sigurno da čekamo u dvorištu, ispričala je ravnateljica Ćorović za Telegraf.rs.

policija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap