Pretraga

U dvorani Obrtniče škole Glavaš uvježbava ceremonijalnu gardu

A- A+

U dvorani Obrtničke škole u Osijeku Branimir Glavaš već tjednima uvježbava tajnu stranačku gardu. Svrha postrojbe je, kako tvrdi Glavaš, motivirati izaslanike na predizbornom izvještajnom Saboru HDSSB-a.

screenshot: 24 sata video

Prema pisanju 24sata, neslužbeni prvi čovjek HDSSB-a, bivši general i optuženik za ratni zločin, Branimir Glavaš, već tri tjedna u školskoj dvorani uvježbava skupinu mladića odjevenih u crno. Ime postrojbe je ‘Slavonska sokolska garda’, a kako tvrdi Glavaš, njena je uloga biti će motivirati članove stranke za predstojeće parlamentarne izbore.

– Ne znam odakle vam fotografije. Riječ je o pripremama za izvještajni sabor HDSSB-a, koje se odvijaju u uskom i zatvorenom krugu, objasnio je Glavaš za 24sata.

Izaslanike stranke na izvještajnom saboru u četvrtak u Osijeku, osim garde , očekuju i druga iznenađenja.

– Bit će na tom saboru još detalja, bit će kazalište, ali ne znam sve detalje i ne mogu vam ništa više reći prije četvrtka, rekao je Glavaš te najavio još i promjenu statuta i ustroja HDSSB-a. Inače, predizborni slogan HDSSB-a glasi ‘ Za svoj dom’.

Redakcija srednje.hr pokušala je doći do ravnatelja i  tajništva Obrtničke škole u Osijeku, kako bi saznali kakva je praksa škole s iznajmljivanjem dvorane, koliko to košta i jesu li u školi znali što se događa u njihovoj dvorani, no ni nakon nekoliko pokušaja nikoga nismo mogli dobiti.

Inače, alfa i omega HDSSB-a Branimir Glavaš koji u dvorani obrazovne ustanove uvježbava stranačku gardu, vrlo je sklon ispadima mržnje i provokacijama. Javnost tako pamti njegovo poziranje s bocom vina s likom Adolfa Hitlera i objavljivanje slike obješenih ljudi uz poruku da tako prolaze oni koji lažno svjedoče.

Video vježbe ‘Slavonske sokolske garde pogledajte ovdje.

U dvorani Obrtniče škole Glavaš uvježbava ceremonijalnu gardu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap