Pretraga

U Karlovcu čak 31 učenik ispod praga: Ravnatelj sam odstupio kako bi se mogao vratiti

A- A+

Kriza u Šumarskoj školi Karlovac ne jenjava već drugi tjedan za redom. Doznaje se kako je unatoč zabrani iz srpnja čak 31 učenik upisan mimo pravila, a nakon provedenog inspekcijskog nadzora utvrđeno je kako isti i dalje pohađaju nastavu četverogodišnjeg programa. Dan je jasan naputak o ispisivanju tih učenika, kojeg se sada bivši ravnatelj Robert Erdeljac nije držao. Isti je preduhitrio odluku prosvjetne inspektorice, te sam dao ostavku na mjesto ravnatelja, a sve kako bi iskoristio rupu u zakonu prema kojoj osobe koje same napuštaju poziciju mogu ponovno biti izabrane, piše kaportal.

Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac u jesenskom roku je unatoč
zabrani upisala 31 učenika ispod bodovnog praga u četverogodišnja
zanimanja, prenosi Hina. Po nalogu prosvjetne inspektorice ti se učenici
iz takvih programa moraju ispisati. Ista je podnijela prijedlog
Školskom odboru za razrješenje ravnatelja Roberta Erdeljca, no on je
preduhitrio takvu odluku podnijevši ostavku iz osobnih razloga.

kaportal.hr

Izdvojeni članak

Karlovačka škola na udaru inspekcije zbog učenika upisanih ispod bodovnog praga

Iskoristio rupu u zakonu

Inače, propisi nalažu da osoba koja nije ispunjavala obveze iz ugovora o radu i nije ispunjavala obveze stručnog voditelja škole, ne može ponovno biti imenovana za ravnatelja škole sljedećih deset godina. Ukoliko pak osoba zatraži razrješenje s dužnosti prije isteka mandata zbog osobnih razloga, ista može biti ponovno izabrana. 

MZOS prozreo ravnatelja

Iako je ravnatelj dobro razradio ovaj plan, MZOS ga je prozreo u pokušaju izbjegavanja propisa. – Ravnatelj je na ovakav način izbjegao zakonom utvrđenu posljedicu, ali ne treba zanemariti činjenicu da je za njegovo buduće imenovanje za ravnatelja u toj ili bilo kojoj drugoj školskoj ustanovi potrebna prethodna suglasnost ministra pri čemu će se o toj činjenici u MZOS-u voditi briga, izjavljeno je iz Ministarstva.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap