Pretraga

U klupama i subotom: Na varaždinskoj školi kreću milijunski radovi, odlučeno gdje će učenici imati nastavu

A- A+

Medicinska škola Varaždin nedavno je predstavila projekt kojim uspostavlja Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija. Zbog toga školu očekuje rekonstrukcija i dogradnja, a tijekom radova učenici će preseliti u Prvu gimnaziju Varaždin.

Projekcija Regionalnog centra Medicinske škole Varaždin|foto: press

Medicinska škola Varaždin uskoro bi trebala postati jedno od najmodernijih središta za obrazovanje budućih zdravstvenih radnika. Radi pokretanja Regionalnog centra kompetentnosti školu očekuje dogradnja i rekonstrukcija, a projekt je ukupne vrijednosti 90 milijuna kuna. Zbog radova će nastava za učenike Medicinske škole od 28. veljače biti organizirana u Prvoj gimnaziji Varaždin.

Kako je priopćeno iz Varaždinske županije, za učenike Medicinske škole nastava će od ponedjeljka do petka biti organizirana u poslijepodnevnoj smjeni, a subotom u jutarnjoj smjeni. Nastava će biti tako organizirana do ishođenja pravomoćne uporabne dozvole za dograđeni i rekonstruirani objekt Medicinske škole.

– S obzirom na ugovorene rokove, radovi na zgradi Medicinske škole bi trebali biti završeni tijekom ljeta, tako da je planirani povratak učenika u mjesecu rujnu, rekao je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, Miroslav Huđek.

Ravnateljica Medicinske škole Mirjana Grabar Kruljac je zahvalila kolegici iz Prve gimnazije na dobroj suradnji. ,

– Moramo realizirati Centar kompetentnosti, tako da je organizacija nastave za naše učenike u drugoj školi nužna. Radimo na organizaciji rada na način da prvenstveno budu zadovoljene potrebe učenika, nastavnika i roditelja, a uz to i svi COVID epidemiološki uvjeti, kazala je Grabar Kruljac.

Ravnateljica Prve gimnazije Varaždin Janja Banić kaže kako je zajednički cilj daljnji razvoj škola, posebice centara kompetentnosti.

–  Drago nam je da ćemo raditi u istoj zgradi s kolegama iz Medicinske škole, a zajedno ćemo dogovoriti sve parametre za organizaciju nastave, apsolutno u korist učenika i roditelja, izjavila je Banić.

Inače, dogradnjom će Medicinska škola, planira se, dobiti 2.300 kvadrata novog prostora, a postojeća zgrada bit će rekonstruirana. Radovi bi trebali započeti 1. ožujka.

U klupama i subotom: Na varaždinskoj školi kreću milijunski radovi, odlučeno gdje će učenici imati nastavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap