Pretraga

U sedam dana na Zrću zaplijenjeno 700 ectasyja i privedeno 266 osoba

A- A+

U samo sedam dana u velikoj operativnoj akciji ‘Helios’ na otoku Pagu zaplijenjeno je više od 140 g marihuane, više od 700 komada extasyja, više od 110 grama ketamina, više od 120 grama MDMA-e, više od 160 grama kokaina, više od 120 grama amfetamina i manja količina hašiša, izvještavaju iz Policijske uprave ličko-senjske.

foto: srednja.hr

Ranije poznate akcije pod imenom Insula i Polifem nastavlju se u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske i Policijske uprave ličko-senjske kako bi se otkrilo i na vrijeme procesuirala kaznena djela i prekršaji za vrijeme nove turističke sezone na otoku Pagu u 2016. godine. Već u samom početku sezone s naglaskom na najpopularniju plažu na otoku Zrće prekršajno je obrađeno čak 266 osoba.

Najviše prekršajno obrađenih Britanaca, najmanje Švicaraca i Austrijanaca

U prvom tjednu od 24. lipnja do 1. srpnja policija je kazneno i prekršajno obradila ukupno 266 osoba od toga najviše britanskih turista, njih 213. Među prekršajno obrađenima našlo se i 17 hrvatskih državljanina, sedam Talijana, pet njemačkih državljanina, a na popisu su se našli i dva švicarska državljanina kao i dva Austrijanaca. 

Na popisu prekršajno obrađenima nalaze se i turisti iz Autralije, Škotske, Irske i Slovenije. 

Kako izvještavaju iz Policijske uprave ličko-senjske, u prvom tjednu provođenja akcije oduzeto je više od 140 g marihuane, više od 700 komada extasyja, više od 110 grama ketamina, više od 120 grama MDMA-e, više od 160 grama kokaina, više od 120 grama amfetamina i manja količina hašiša.  

Izdvojeni članak

Provjerite koje razarajuće učinke na ljudsko tijelo ima jedna od najpopularnijih droga

Izdano ukupno 220 prekršajnih naloga

U samo tjedan dana na području otoka Paga izdano je ukupno 220 prekršajnih naloga za što su naplaćene novčane kazne u ukupnom iznosu od 755,332.06 kuna i podnesena ukupno četiri optužna prijedloga.  

Među kaznenim prijavama zabilježeno je dilanje droge, iznuda, krivotvorenje novaca, protupravno oduzimanje slobode, prijetnja i napad na službene osobe, a navedna je i činjenica da je policija u nekoliko navrata morala upotrijebiti silu i sredstva za vezivanje zbog pružanja otpora prekršajnika.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap