Pretraga

U Splitu i okolici škola tjedan dana kasnije, ako se nastave vrućine

A- A+

Iako je školarcima u Dalmaciji rečeno da nema odgode početka školske godine, vrućine ne idu u prilog toj odluci. Zbog toga su se splitski ravnatelji predomislili i poslali zahtjev Gradu da nastava ipak počne 10. rujna, odnosno tjedan dana kasnije.  Ukoliko Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta prihvati taj zahtjev, još tjedan dana kupanja čeka splitske učenike.

Nisu se u lipnju mogli dogovoriti, pa sad kasne sa zahtjevom

Iako je rok za prijavu zahtjeva za odgodu početka nastave trebao doći na adresu MZOS-a do 14. lipnja, ravnatelji su na početku bili protiv te odgode, piše Slobodna Dalmacija. No ni školski glavešine ne mogu protiv nesnosnih vrućina zbog kojih neće biti moguće održavati nastavu na normalan način.

– Nastavu treba odgoditi, jer ne postoji u svim učionicama klimatizacijski uređaj, kazao je šef ravnateljskog aktiva, Mate Mamić.

Sve ovisi o vremenskoj prognozi

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko – dalmatinske županije, Zdravko Omrčen objasnio je zašto ravnatelji kasne sa zahtjevom za odgodom nastave.

– Ravnatelji osnovnih škola u lipnju su odbili ovu inicijativu, a MZOS traži od Županije jedinstven stav za sve škole, koji mi u lipnju nismo mogli dati, kazao je Omrčen.

Ravnatelji osnovnih škola sad su promijenili mišljenje, pa će Splitksko- dalmatinska županija, ako temperatura i dalje bude iznad 30 stupnjeva, uputiti MZOS-u zahtjev da zbog izvanredne situacije odgodi nastavu na tjedan dana.

Ako ipak padne kiša, školarci će 3. rujna krenuti u školu. Vrijeme će pokazati hoće li splitski đaci uživati još tjedan dana.

U Splitu i okolici škola tjedan dana kasnije, ako se nastave vrućine
Share via
Copy link
Powered by Social Snap