Pretraga

U Splitu nezapamćeni broj pijanih maloljetnika za Novu godinu

A- A+


Izdvojeni članak

Devetnaestogodišnjoj Osječanki izmjerena 3,5 promila alkohola u krvi

U Splitu je 13-godišnjoj djevojčici izmjerena 2,2 promila alkohola u krvi, u novogodišnjoj noći. Osim nje, još dvadesetak maloljetnika u Splitu dovezeno je na hitnu zbog alkoholiziranosti. Nakon slučaja iz Osijeka, gdje su jednoj 19-godišnjakinji izmjerena 3,5 promila, zabrinjavajući podaci o opijanju mladeži stižu i iz Splita.

Na hitnoj u Splitu nezapamćen broj alkoholiziranih maloljetnika. Djevojčici od 13 godina izmjerena 2,2 promila alkohola u krvi. Prema riječima njenih kolega sama je popila bocu tekile. Ukupno 35 intervencija imala je splitska hitna, uglavnom zbog pretjeranog opijanja.

Dvadesetak maloljetnika zbog alkoholiziranosti u novogodišnjoj noći završilo na hitnoj.

-Hospitalizirana djeca imaju od 13 do 17 godina, s tim da ih je najviše od 15, a u krvi im je evidentirano 0,8 do 2,5 promila alkohola. Stigli su sa svih strana, iz Vranjica, Trogira, Dugopolja, ali ipak najviše iz Splita – tužna je statistika koju je za Slobodnu Dalmaciju predočila dr. Gabrić.

Osim djece, bilo je slučajeva gdje su i zrelije osobe pokazale nezrelost. Tako je jedan 40-godišnjak dovezen na hitnu, a razlog je ispijanje gotovo 2 litre whiskeya.

Osim slučaja trovanja alkoholom u Splitu su dežurne službe hitne pomoći zabilježile 13 slučajeva ozljeda očiju, uglavnom pirotehničkim sredstvima, te sedam slučajeva ozljeda lica nastalih u tučnjavama.

U Splitu nezapamćeni broj pijanih maloljetnika za Novu godinu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap