Pretraga

U stravičnoj prometnoj nesreći na Korčuli poginula trojica mladića: Općina proglasila tjedan žalosti

A- A+

Rano jutros, u 00,45 sati, na dionici ceste D-118 Vela Luka-Blato na Korčuli došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su smrtno stradala trojica mladića, priopćeno je iz PU dubrovačko-neretvanske. Zbog smrti trojice mještana Općina Smokvica je proglasila sedmodnevnu žalost.

Ilustracija: Unsplash

Teška nesreća rano jutros dogodila se na Korčuli na dionici ceste Vela Luka – Blato. Od zadobivenih ozljeda na mjestu su preminula trojica mladića.

Mladići poginuli na mjestu nesreće

– Do prometne nesreće je došlo kada je 19-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Blata u pravcu Vela Luke, zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika (nepregledan zavoj, mokar kolnik, smanjena vidljivost) izgubio nadzor nad vozilom koje je sletjelo izvan kolnika i udarilo u stablo. U vozilu su se kao putnici nalazila još dvojica mladića u dobi od 22 i 24 godine. Od zadobivenih ozljeda sva trojica mladića su, na žalost, smrtno stradali na mjestu prometne nesreće. Policija je na mjestu događaja obavila očevid kojim je utvrđeno da nitko od nastradalih tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, priopćeno je jutros iz PU dubrovačko-neretvanske.

Izdvojeni članak
prometna nesreća automobil

Djeca i mladi čine trećinu poginulih u prometnim nesrećama ove godine: MUP nam dao detaljne podatke

Općina proglasila tjedan žalosti

Tijela stradalih mladića su prevezena na Odjel patologije dubrovačke bolnice. Zbog ove tragedije Općina Smokvica proglasila je sedmodnevnu žalost.

– Povodom tragične smrti i sahrane naših troje mladih mještana, koji su stradali u prometnoj nesreći 2. siječnja, proglašavam tjedan žalosti u Općini Smokvica u trajanju od 3. siječnja do 10. siječnja 2022. godine. Tjedan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Smokvica i drugim javnim zgradama i mjestima na području Općine Smokvica. U slučaju da zastava nije na koplju stavlja se crni flor preko zastave. U tjednu žalosti na javnim mjestima na području Općine Smokvica neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da sadržaje u okviru svojeg poslovanja obavljaju primjereno tjednu žalosti, piše u odluci koju potpisuje načelnik Kuzma Tomašić.

U stravičnoj prometnoj nesreći na Korčuli poginula trojica mladića: Općina proglasila tjedan žalosti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap