Pretraga

U studentskoj menzi organizirali humanitarnu večeru: Skupili 375 tisuća kn za obnovu dječjeg doma

A- A+

Nakon što je održana Dobrotvorna večera za djecu Maestrala u čijoj je organizaciji sudjelovao i Studentski centar Split, sakupljeno je 375 tisuća kuna za obnovu stana u kojemu žive korisnici dječjeg doma Maestral, stariji od 18 godina.

Dobrotvorna večera za djecu Maestrala, foto: Studentski centar Split

U utorak 28. prosinac je tako za kraj godine održana Dobrotvorna večer za djecu Maestrala i to na u restoranu dobro poznatom svim splitskim studentima – u Kampusu. Tijekom gala večeri je prikupljeno 375 tisuća kuna za obnovu stana, a sam cilj večeri je bio prikupiti 350 tisuća kuna – na koliko su procijenjeni radovi detaljnog preuređenja stana.

Donatori su bili Restoran Biberon, Restoran Gusar, Ad Plastik d.d., Splitsko-dalmatinska županija, INA d.d., Ericsson, Splitsko-makarska nadbiskupija, Hajduk d.d., Brass, Uje,  SEM 1986 d.d., Biliškov Nekretnine, UHY in Croatia, Slobodna Dalmacija, Radio Dalmacija, Lions klub, ostale brojne firme, splitski odvjetnici, Udruga slijepih, i građani Splita.

Na gala večeri (koju su vodili Edita Lučić Jelić i Pere Eranović), su se okupili donatori, koji su među prvima donirali 200 tisuća kuna, a tijekom večeri je održana aukcija s dresom nogometaša Hajduka Marka Livaje na kojoj je prikupljeno dodatnih 25 tisuća kuna, a pojavio se i uzvanik koji je donirao 150 tisuća kuna, no želio je ostati anoniman.

Izdvojeni članak

U studentskoj menzi organizira se dobrotvorna večera: Novac ide za obnovu dječjeg doma

Dva i pol sata dobre zabave

Za svih 350 uzvanika je tako bila organizirana večer ispunjena prije svega dobrom hranom, ali i dobrom zabavom. Dva i pol sata su publiku zabavljala neka od najvećih imena hrvatske glazbe – Petar Grašo, Zorica Kondža, Joško Banov, Doris Dragović, Ivo Amulić operna i koncertna pjevačica Terezija Kusanović i mlada zvijezda ovogodišnjeg Supertalenta, Josip Šušnjara. Nastupio je i dječji zbor Maestralići pod vodstvom Ivana Peraka.

Za dobru hranu su tako bili zaduženi poznati hrvatski kuhari, koji su svojim volonterskim radom doprinijeli odličnoj atmosferi – Hrvoje Zirojević, Ivan Pažanin, Duje i Ante Pisac, Roko Puče, Pero Savanović, Matko Ivanišević i Duje Milić.

Od poznatih imena, na dobrotvornu večer odazvali su se u ime hrvatskog premijera Andreja Plenkovića državna tajnica Marija Pletikosa iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, potom župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban sa svojim suradnicima, gradonačelnik grada Splita Ivica Puljak, saborska zastupnica Marijana Puljak, msgr. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit, brojne tvrtke i osobe dobre volje.

Još uvijek stignete donirati

Ravnateljica Jelena Burazin je u ime Dječjeg doma Maestral zahvalila svima na donacijama, ali i podršci i ljubavi koju su pokazali djeci, ne samo ‘večeras već i kroz sve protekle godine i, nadamo se, koje dolaze’. Gosti su posebno bili ganuti nadahnutim govorom i zahvalom štićenika Joška Lalića, jednog od stanara u stanu u kojemu je planirana obnova.

Svi oni koji žele podržati djecu i Maestral mogu svoje donacije uplatiti na žiro račun Maestrala HR1023900011100024990 ili kupiti umjetničke slike poznatih hrvatskih umjetnika putem web shopa na stranici www.dddmaestral.hr. Web Shop je, kao poklon Maestralu, izradila informatička firma iz Splita koja je poznata po svojim brendovima DB Touch, Hotel’s Touch i Plurato.

U studentskoj menzi organizirali humanitarnu večeru: Skupili 375 tisuća kn za obnovu dječjeg doma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap