Pretraga

U tijeku je Proljetno darivanje: Imamo savjete za skupljanje odgovora!

A- A+

Ozbiljno ste shvatili naš poziv na izazov! Do sada ste postavili preko četiri tisuće novih pitanja iz školskog gradiva u naš sustav kvizovi.srednja.hr. Naša potraga za četiri korisnika koji će imati najviše odgovora na postavljena pitanja iz školskog gradiva traje do 11. travnja (23:59h), a vodeće na top listi po broju odgovora darujemo Huawei uređajima. Evo kako možete povećati šansu da to budete baš vi!

proljetno darivanje

Ulogiraj se u sustav i kreni učiti na novi način!

Proljetno darivanje je u tijeku! Četiri korisnika koji budu imali najviše odgovora na postavljena pitanja iz gradiva darujemo paketom Huawei uređaja. Prvom na listi odlazi tablet MatePad T10s, drugom Huawei Y5p smartphone, trećem pametni sat Watch Fit, a četvrtom bežične slušalice FreeBuds 3i.

Prije nego odlučite sudjelovati, svakako provjerite koja su pravila. Donosimo i neke trikove kojima možete povećati šansu da budete na vrhu top ljestvice.

Postavljajte pitanja iz školskog gradiva u odgovarajuće rubrike

Pitanja se moraju ticati školskog gradiva i morate ih postaviti u temu razreda (npr. 1. razred srednje) i podtemu kojoj pripada pitanje prema školskom predmetu i nazivu gradiva (npr. Hrvatski jezik – Povijest književnosti). Pitanja koja se ne tiču razrednog gradiva ne ulaze u darivanje! Drugim riječima, odgovori na ta pitanja ne ulaze u ukupan zbroj i neće se rangirati na top ljestvici.

Kada kreirate svoje pitanje, pazite da ste naveli sve potrebne informacije (razred, predmet i naziv gradiva). Time ste precizno definirali vaše pitanje i svi korisnici koji pretražuju teme koje ih zanimaju će ih lako moći naći.

Znate li da možete pozvati prijatelje da odgovaraju samo na vaša pitanja?

Ovo ćete htjeti koristiti, posebno ako do sada niste. Pozovite prijatelje da odgovaraju samo na pitanja koja ste vi postavili i značajno povećajte broj odgovora na njih. Kako to učiniti?

Posjetite li profil bilo kojeg korisnika u sustavu kvizovi.srednja.hr, vidjet ćete gumb koji vas poziva da odgovorite samo na njegova pitanja. On se nalazi s desne strane ako sustavu pristupate na računalu, odnosno na dnu ekrana ako sustavu pristupate putem mobitela. Možete poslati link svog profila prijateljima i pozvati ih da odabirom tog gumba odgovaraju samo na vaša pitanja.

Odgovori na profilu

Opcija odgovaranja samo na pitanja jednog korisnika. Na mobitelu se ona nalazi na dnu ekrana, na računalu s desne strane. | Foto: srednja.hr, screenshot

Teme u kojima nema pitanja su odlična prilika

Postoji velik broj tema i gradiva iz kojih još nema postavljenih pitanja i oni su odlična prilika za skupiti puno odgovora. Tamo imate veću šansu da se vaše pitanje istakne i da drugi odgovore baš na njega. Kako znati da u temi nema pitanja bez da provjeravate baš svaku?

Upišete li u tražilicu razred (primjerice, 8. razred) ili predmet (primjerice, glazbena kultura) sustav će vam pokazati popis pripadajućih tema i podtema. Primijetite li da je težina te teme označena sa 0.00, to znači da još nisu postavljena pitanja. Budite prvi koji će postaviti pitanja u tu temu i tako pokupiti sve odgovore.

Proljetno darivanje

Primjer teme u kojoj još nema postavljenih pitanja. Pitanja u sredini i lijevo imaju težinu 0.00 što znači da još nema postavljenih pitanja | Foto: srednja.hr, screenshot

Pazite na pravopisne greške

Svako pitanje koje postavite mora biti odobreno, a pri odobravanju gledamo i gramatičku ispravnost. U slučaju da postavite pitanje s gramatičkim greškama, produžuje se vrijeme do kada će administratori prihvatiti vaše pitanje. Što više pitanja objavite, to bolje za vas, ali pazite i na vrijeme – u cilju vam je skratiti vrijeme čekanja do odobravanja!

Pazite da krivi odgovori nisu previše očiti

Ponekad nije baš lako smisliti krive odgovore na svoje pitanje. No, previše očiti krivi odgovori umanjuju zabavu odgovaranja na pitanja drugim korisnicima, stoga pokušajte smisliti odgovore koji će vaše pitanje učiniti izazovnim.

Privući ćete više korisnika koji će poželjeti odgovoriti i saznati točan odgovor. Osim toga, povećavate i sebi šansu da će administratori odobriti vaše pitanje. Pitanja s previše očitim krivim odgovorima neće biti odobrena.

Često provjeravaj stanje na ljestvici i redovno postavljajte pitanja

Stanje na ljestvici se stalno mijenja pa često provjeravajte kako stojite. Korisnici koji redovito postavljaju pitanja imat će najbolju šansu ostati pri vrhu ljestvice, jer će se prikazivati u rubrici Nova pitanja u sustavu. Proljetno darivanje traje sve do kraja školskih praznika pa se stanje na ljestvici može drastično promijeniti do samog kraja!

Važna napomena: Ako dodate pitanje koje nije u jednom od tema razred, produžuje se vrijeme do kada će administratori prihvatiti vaše pitanje!


___________________________________________________________________________

Darivanje je osmislio portal srednja.hr u suradnji s Huawei Hrvatska.

proljetno darivanje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap