Pretraga

U tijeku su nominacije za Godišnju nagradu Luka Ritz

A- A+

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uputilo je svim osnovnim i srednjim školama javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Učenike škole mogu nominirati do 15. svibnja, a dodjela nagrade predviđena je za početak lipnja. Skulpturu, posebno priznanje u obliku povelje, kao i jednogodišnju stipendiju u iznosu od 1 000 kuna dobit će jedan učenik ili učenica iz osnovne te iz srednje škole.

Milan Bandić, Marija Gašparović, Paula Kadić, Davor Bernardić

Svim osnovnim i srednjim školama MZOS je uputio javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Rok nominacije učenika je do 15. svibnja, a dodjela će se održati početkom lipnja kada će se skulptura, posebno priznanje u obliku povelje, kao i jednogodišnja stipendija u iznosu od 1 000 kuna uručiti jednom učeniku ili učenici iz osnovne škole te jednom srednjoškolcu ili srednjoškolki.

Izdvojeni članak

Dodijeljene nagrade ‘Luka Ritz’: ‘Nije svaki govor o nasilju borba protiv njega’

Svrha dodjeljivanja nagrade je:

  • potaknuti mlade da se aktivno uključe u borbu protiv nasilja

  • senzibiliziranje javnosti, posebice mlađe populacije te njihovih roditelja i nastavnika za prevenciju nasilja

  • promovirati pozitivne uzore i modele ponašanja

Iz ministarstva su poručili kako im je želja da nagrada Luka Ritz bude znak prepoznavanja onih koji se bore za vrijednosti mira, tolerancije, nenasilja i svega onoga za što se zalažemo promišljajući budućnost našeg društva.

Svi imaju pravo disati – napisao je Luka, a MZOS ističe da je njihov zadatak da tu misao i ostvare u Hrvatskoj.