Pretraga

U tri zagrebačke škole stigla je dojava o bombi, zgrade su evakuirane

A- A+

Ponovno dojava o bombi u zagrebačkim školama, ovoga puta njih tri. Riječ je o Osnovnoj školi Matija Gubec na Knežiji, Osnovnoj školi Augusta Šenoe na obližnjoj Selskoj cesti te Osnovnoj školi Horvati. Škole su već evakuirane, a za OŠ Augusta Šenoe već je utvrđeno da u zgradi škole nema eksplozivne naprave.

Dopuna teksta, 21. studenog u 16:43 h: Sve dojave o postavljenim bombama bile su lažne, policija je privela maloljetnika. Više o tome čitajte na poveznici.

policija automobil kombi

Policija | Foto: Ivan Klindić www.ivanklindic.info

Kako doznaje Index.hr,  tri zagrebačke osnovne škole primile su dojave o bombama, a radi se o Osnovnoj školi Matija Gubec na Knežiji, Osnovnoj školi Augusta Šenoe na obližnjoj Selskoj cesti te Osnovnoj školi Horvati. Sve tri škole evakuirane su i u tijeku je policijsko postupanje. Index.hr prenosi i da je u OŠ Augusta Šenoe obavljena provjera i utvrđeno je da je dojava o bombi lažna, dok u preostale dvije provjetra još traje.

Večernji.hr piše da su i roditelji dječjeg vrtića Bajka na Selskoj cesti pozvani da hitno dođu po djecu zbog dojave o bombi.

Podsjetimo, i proteklog četvrtka aplikacija policije zabilježila je dojavu o bombi u OŠ Horvati u Zagrebu. Svi koji su se u tom trenutku našli u zgradi i tada su evakuirani, a naknadno je pirotehničkim pregledom utvrđeno kako je riječ o lažnoj dojavi.

– Još se nismo susreli s ovakvom situacijom. Imamo 309 učenika, nismo velika škola, svi se dobro znamo i ovo nam je bilo veliko neugodno iznenađenje. nadam se da se ovo više neće ponoviti. No, moram pohvaliti učiteljice koje su odlično reagirale te brzo odvele djecu na sigurno, na igralište, rekla je u četvrtak ravnateljica OŠ Horvati Manuela Piškor Podobnik.

policijski kombi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap