Pretraga

U zagrebačkoj školi intervenirala policija: Učenik vršnjacima poslao fotografiju na kojoj je metak

A- A+

U jednoj osnovnoj školi u Zagrebu danas se odvijala prava drama. Jedan od učenika je nakon svađe otišao kući te u grupu poslao fotografiju na kojoj je metak. Iz škole navode da nitko nije bio ugrožen, ali su po protokolu kontaktirali policiju koja je razgovarala s učenicima.

slanje poruka

Ilustracija: Unsplash

Portal 24sata.hr izvijestio je da je u jednoj zagrebačkoj školi danas morala intervenirati policija, nakon što je jedan od učenika nakon svađe u grupu poslao fotografiju metka. Policija je obavila razgovor s nekim učenicima učenicima, a jedna majka novinaru 24sata.hr Emiratu Asipiju ispričala je kako su roditelji pozvani da dođu po djecu. Ravnateljica škole kazala je za isti izvor kako su po protokolu morali kontaktirati policiju.

– Možemo samo reći da djeca, nastavnici niti ostali djelatnici naše škole nisu bili u biti jednom trenutku ugroženi. O detaljima ne možemo govoriti, ali još jednom naglašavamo da nije bilo nikakve ugroze jer se držimo svih sigurnosnih protokola, rekla je ravnateljica za 24sata.hr.

Izdvojeni članak

Ovo je fotografija sa stranice MORH-a, ne vide ništa sporno: ‘Ne potičemo djecu na korištenje oružja’

Podsjetimo, ovo nije izolirani incident u zagrebačkim školama nakon pucnjave u beogradskoj. Među ostalim, prije više od tjedan dana u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi roditelj je prijetio da će se školi dogoditi beogradski scenarij. U drugoj, srednjoj školi u Zagrebu, u školu je upala policija u civilu zbog učenika koji je na društvenim mrežama objavio fotografiju pištolja.

– Mora se reći da u svim slučajevima kada se nasilje već dogodi, postoji državni protokol, u kojem najveću ulogu ima škola, a potom Ministarstvo i njihovi psihološki timovi, a u iznimnim i ekstremnim situacijama policija ili socijalne službe. Nažalost, nadležnost Grada Zagreba, kao i bilo kojeg osnivača, ograničena je. No Grad ima ulogu u prevenciji nasilja, prije nego što se nasilje dogodi i u tom smislu s 500.000 eura godišnje podržavamo Centar ‘Luka Ritz’ za borbu protiv nasilja. S dodatnih 200.000 eura godišnje podržavamo projekte za borbu protiv nasilja i općenito kroz pilot projekt Građanskog odgoja i obrazovanja pokušavamo razvijati kulturu nenasilnog rješavanja sukoba. Tako da Grad ovo stavlja na prioritet i nastavit ću još i više, rekao je o incidentima Luka Juroš, pročelnik ureda za obrazovanje u Zagrebu.

Podsjetimo, nakon slučaja u Beogradu u podcastu smo ugostili uglednu psihologinju Natašu Jokić Begić, s kojom smo razgovarali o učenicima, nasilju i mentalnom zdravlju. Podcast možete poslušati na našem YouTubeu i Spotifyu:

Copy link
Powered by Social Snap