Pretraga

U zamjenu za cigarete i užinu učenice pružale seksualne usluge?

A- A+

Bosanskohercegovačka policija istražuje navodni slučaj prostitucije srednjoškolki u gradu Lukavcu. Navodno je nekoliko djevojaka svakodnevno posjećivalo 60-godišnjeg muškarca koji im je plaćao za seksualne usluge.

Nekoliko učenica Ekonomske škole u bosanskohercegovačkom gradu Lukavcu je pod policijskom istragom zbog prijave da se prostituiraju. Prema informacijama koje dolaze iz lokalnih medija, navodno je nekoliko maloljetnica svakodnevno pohodilo stan starijeg muškarca koji živi u blizini škole kako bi dobile novac za užinu i cigareta.

Izdvojeni članak

Cinik u ofsajdu: Nogomet i prostitucija, brat i seka sumnjivog morala

Istraga je pokrenuta nakon što je prijavu podnijela učenica spomenute škole kojoj se prijateljica povjerila kako njih nekoliko svakodnevno odlaze u stan 60-godišnjeg muškarca koji im plaća za seksualne usluge, piše 24sata.info. Navodno su stanari zgrade u kojoj osumnjičeni muškarac živi policiji potvrdili dolaske učenica u njegov stan. Više detalja će biti poznato nakon završetka istrage.

– U ovom trenutku mogu reći je da pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona provjeravaju navode iz te prijave i istražne radnje su tijeku, izjavio je za RTV Slon Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a Tuzlanskog kantona.