Pretraga

Učenici će imati 3 dana odmora: U ovim školama nastava se više neće održavati ponedjeljkom

A- A+

Jedan školski distrikt u američkoj saveznoj državi Colorado odlučio je ukinuti nastavu ponedjeljkom i početi provoditi četvrodnevni radni tjedan. Za to su se odlučili isključivo iz financijskih razloga.

Foto: Pixabay

Nastava se više neće održavati ponedjeljkom u školskom distriktu Brighton 27J, što znači da će otprilike 18.000 učenika koji pohađaju škole tog distrikta od sada imati nastavu samo četiri puta tjedno, piše cnbc.com.

Izdvojeni članak

Ovi su dokumenti glavni argumenti sindikata: Vlada je požurivala ministarstvo da se očituje o koeficijentima, a sad ih ne želi mijenjati

Ta odluka nije donesena jer smatraju da će učenici i nastavnici biti produktivniji, već zato što vjeruju da će im neodržavanje nastave ponedjeljkom uštedjeti oko milijun američkih dolara već u prvih godinu dana. Naime, radi se o jednom od najniže financiranih školskih distrikta u okolici Denvera koji ima problema jer im nastavnici odlaze u škole u kojima im se nudi veća plaća.

Zato se nadaju da će nastavnike, ako ništa, barem privući s četverodnevnim radnim tjednom, piše navedeni izvor. Uz to, očekuju i veće uštede u narednim godinama.

Zbog ponedjeljka bez škole, roditelji male djece morat će tražiti nekoga tko će im čuvati djecu dok su oni na poslu, a vjerojatno će morati i izdvojiti dio financija za to. Distrikt zato planira pružati cjelodnevnu skrb o djeci ponedjeljkom za 30 dolara dnevno po učeniku.

 

Učenici će imati 3 dana odmora: U ovim školama nastava se više neće održavati ponedjeljkom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap