Pretraga

Učenici, evo kako saznati hoćete li upisati željenu školu: Isprobajte kalkulator bodova

A- A+

Nastavak školovanja nakon završetka osnovne škole jedna je od prvih važnih odluka koju učenici moraju donijeti. U tome im pomažu dva alata: Kalkulator bodova za srednju školu i Predstavljanje škola. Oba su nastala u suradnji Hrvatske zajednice županija i portala srednja.hr. Donosimo savjete kako ih koristiti kako biste si olakšali proces upisa srednje škole.

kalkulator bodova srednja.hr

Kalkulator bodova za upis u srednje škole | Foto: srednja.hr

Kako bi osmaši i njihovi roditelji bili sigurni da donose ispravnu odluku o srednjoškolskom obrazovanju, Hrvatska zajednica županija i portal srednja.hr razvili su dva korisna alata: kalkulator za bodove i predstavljanje škola. Kalkulator bodova za upis u srednju školu je online alat koji umjesto vas preračunava ocjene iz osnovne škole u bodove koje učenik ostvaruje prilikom upisa u odabranu srednju školu. Predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić istaknuo je kako ovim projektom Hrvatska zajednica županija učenicima želi olakšati upise te ih potaknuti na postizanje što boljih rezultata.

– Kalkulator bodova je postao nezaobilazan alat za učenike osnovnih škola koji se pripremaju za upise u željene srednje škole jer se svake godine nadograđuje aktualnim podacima. Županije, kao osnivači velikog broja škola u Republici Hrvatskoj, kontinuirano potiču jednako dostupno i kvalitetno obrazovanje i ulažu u odgojno-obrazovni sustav kroz regionalnu, nacionalnu, ali i europsku razinu, rekao je Marušić.

Kako znati hoćete li upisati željenu školu? Imamo ključne savjete

Kalkulator je nedavno osvježen najnovijim podacima koji pokazuju informacije o upisima u škole za zadnjih pet godina. Kako bi učenik provjerio svoj broj bodova za upis u srednju školu, najprije je potrebno odabrati željenu školu i tip školskog programa, a potom unijeti informacije o prosjecima ocjena. Kalkulator će potom preračunati ocjene u broj ostvarenih bodova, a prikazat će i minimalni, maksimalni i prosječni broj bodova koje su upisani učenici ostvarivali unazad pet godina.

kalkulator bodova srednja_primjer 2

Primjer korištenja Kalkulatora bodova za upis u srednju | Foto: screenshot; srednja.hr

Na temelju podataka svih korisnika koji su koristili kalkulator bodova, doznat ćete i kako se broj vaših bodova rangira u odnosu na ostale učenike koji žele upisati istu školu. Nakon što ste doznali svoj broj bodova i provjerili kako stojite u odnosu na ostale, pomoću alata Predstavljanje škola možete provjeriti zadovoljavate li uvjete upisa svoje željene škole. Ovaj će vam alat biti koristan i kod donošenja odluke o upisu škole, jer vam omogućuje da se upoznate sa svim školama u svojoj okolici.

Doznat ćete, primjerice, povijest škole, uvjeti upisa, izvannastavne aktivnost i projekte škola, vidjeti natjecanja na kojima su njihovi učenici pobjeđivali, a možete pogledati i fotografije i video materijale škola. Rezultati se mogu filtrirati po nekoliko vrijednosti. Možete pretraživati škole u kategorijama javnih i privatnih škola, a možete i pogledati sve škole po gradovima u kojima su smješteni.

Izdvojeni članak
Online predstavljanje škola

Online predstavljanje škola: Tisuće učenika tako je odabralo svoju školu

Prošle godine kalkulator bodova za upis u srednju korišten preko 570.000 puta, a online predstavljanju škola pristupano je skoro 58.000 puta. Isprobajte funkcionalnosti ovih korisnih alata i provjerite ispunjavate li uvjete za upis željene škole!

kalkulator bodova srednja.hr
Share via
Copy link
Powered by Social Snap