Pretraga

Učenici graditeljskih škola natjecali se u izgradnji energetski učinkovitih kuća

A- A+

Na 19. državnom natjecanju u Wienerberger tvornici u Ilovcu održanom 4. travnja svoje znanje i vještine gradnje demonstrirali su učenici graditeljskih škola. Natjecatelji su koristili moderna rješenja za gradnju energetski učinkovitih kuća i pritom se odlično zabavili.

Na 19. državnom natjecanju u Wienerberger tvornici u Ilovcu održanom 4. travnja učenici graditeljskih škola pokazali su svoja znanja i vještine gradnje. U organizaciji Mješovito industrijske-obrtničke škole, učenici su se natjecali u disciplinama: zidar, monter suhe gradnje, tesar, keramičar i rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, soboslikar-ličilac, nosiva konstrukcija, arhitektonska konstrukcija, geodezija i crtanje. Natjecatelji su koristili moderna rješenja za gradnju energetski učinkovitih kuća i pritom se odlično zabavili.

Izdvojeni članak

Mladi inovator iz Ruđera izradio maketu energetski samoodržive kuće

Održano 19. državno natjecanje učenika graditeljskih škola

Osnovni cilj ovakvog natjecanja jest poticati učenike na usvajanje novih znanja i vještina građenja, ali i pružiti im nužno iskustvo prakse za njihovo buduće zanimanje za koje se školuju.

– Iznimno smo zadovoljni činjenicom što možemo našim učenicima pružiti mogućnost za dodatno usavršavanje. Praksa je najbolji način za primjenu svega onoga što su naučili u školi, a osobito je važno što su na ovom natjecanju imali prilike koristiti zdrava, ekonomski i energetski učinkovita rješenja i građevinske materijale od opeke, izjavila je ravnateljica Mješovito industrijsko-obrtničke škole Snježana Erdeljac.

Dodatno obrazovanje mladih ljudi

Prema riječima Wienerberger product & marketing manager SEE Tomislava Franka, ova tvrtka već dugi niz godina educira kadrove na području arhitekture i graditeljstva u svrhu promicanja razvoja graditeljske industrije i gospodarstva u cjelini.

– Ponosni smo što možemo sudjelovati u dodatnom obrazovanju mladih ljudi i prezentirati kvalitetu naših materijala, poručio je Franko.

Copy link
Powered by Social Snap