Pretraga

Učenici i studenti s otoka i dalje imaju besplatan prijevoz

A- A+

Posljednjih nekoliko dana učenici i studenti s hrvatskih otoka uspaničili su se zbog vijesti koja je objavljena na nekim regionalnim portalima. Naime preneseno je kako mladi, ali i umirovljenici na Korčuli i Pelješcu ostaju bez besplatnog cestovnog prijevoza. Međutim, to nije istina, a svi koji su imali pravo na besplatan prijevoz imat će ga i dalje.

Zbog priopćenja koje je Županijski odbor HSLS – a Dubrovačko – neretvanske županije poslao medijima, mnogi stanovnici otoka su se zabrinuli kako više neće imati pravo na besplatan cestovni prijevoz. Provjerili smo informaciju u Ministarstvu regionalnog razvoja, gdje su ove navode opovrgnuli.

Izdvojeni članak

Profesori za prijevoz do škole daju i do dvije tisuće kuna, a novac ‘izmišljaju’ sami

Bespotrebno uspaničili otočane

Po Zakonu o otocima studenti i učenici zajedno s umirovljenicima i osobama starijima od 65 godina imaju pravo na besplatan cestovni prijevoz na otocima.
Međutim iz županijskog odbora HSLS – a je navedeno kako će prijevoznici od 1. travnja početi s naplatom prijevozničkih usluga te kako povlaštene skupine gube pravo na besplatan prijevoz.

– Ugovor između prijevoznika i Ministarstva je istekao 31. prosinca 2012. godine, nije obnovljen, Ministarstvo nema namjeru obnoviti isti, niti reagira na dopise prijevoznika, stoji u priopćenju županijskog HSLS – a.

Ovih dana potpis ugovora između Ministarstva i prijevoznika

Iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije danas su priopćili kako će ugovori sa svih osam prijevoznika koji voze po otocima biti spremni za potpis u sljedećih nekoliko dana.
To znači da će svi oni koji su po Zakonu o otocima dosada imali pravo na besplatan cestovni prijevoz imati tu povlasticu i dalje.

– U 2013. godini, za provođenje spomenute mjere na otocima, u Državnom proračunu RH osigurano je 25 milijuna i 200 tisuća kuna uz napomenu da će se i ove godine mjera nastaviti provoditi u skladu s raspoloživim sredstvima, objasnili su nam iz Ministarstva.

Ugovori s prijevoznicima potpisat će se na vrijeme, stoga mjesta za paniku nema.

Copy link
Powered by Social Snap