Pretraga

Učenici iz Babine Grede bojkotiraju nastavu: ‘Tako će biti sve dok se obećanja ne pretvore u djela’

A- A+

Kako je i ranije najavljeno, učenici Osnovne škole ‘Mijata Stojanovića’ iz Babine Grede nakon blagdana nisu došli na nastavu. Naime, zbog nezavršene izgradnje sportske dvorane i opasnosti od urušavanja školskog objekta koji se nalazi odmah uz buduću dvoranu, nezadovoljni roditelji odlučili su stati na kraj silnim obećanjima pa gotovo sva djeca iz tamošnje škole bojkotiraju nastavu.  

Foto: stranice škole, screenshot

Izdvojeni članak

Učenici Podcrkavlja kod Broda u ponedjeljak iz protesta neće u školu

Roditeljima je prekipjelo. Dosta im je strahovanja za vlastitu djecu kao i lažnih obećanja lokalnih vlasti i Ministarstva. Ako će obećanja oko dovršetka gradnje i dalje ostati ‘visjeti u zraku’, roditelji svoju djecu i dalje neće puštati u školu, a u petak 4. studenog najavljuju i miran prosvjed u kojemu će sudjelovati i učenici i roditelji

Kako nam je otkrila ravnateljica škole Đurđica Babić, na nastavi su se pojavili neki učenici starijih razreda, dok u razrednoj nastavi nitko od učenika nije došao. Također, kazala nam je dogovoren je sastanak s čelnim ljudima Ministarstva na kojemu će se više znati o tome kada bi dovršetak izgradnje sportske dvorane zbog koje prijeti i urušavanje škole konačno bio i proveden. 

– Jako je puno neriješenih pitanja na koje treba dati odgovore. Nadamo se da ćemo na sastanku postići nešto s Ministarstvom, ali isto tako mi i dalje ne odustajemo od štrajka koji će biti u petak, tvrdi nam Lucija Nedić predsjednica Vijeća roditelja, koja dodaje kako će se mirnom prosvjedu pridružiti i učenici, roditelji, bake, djedovi, kao i stričevi i strine.

U školu u koju inače stane 400 učenika, dan nakon Svih svetih na nastavi se pojavilo kaže nam majka Lucija, njih četvero, a drugi su složni u jednom naumu, a to je da se sva silna obećanja konačno pretvore u djela te da se učenicima osigura adekvatan prostor u kojemu će bez opasnosti izvršavati svoje školske zadatke.

Za dovršetak sportske dvorane potrebno je oko 20 milijuna kuna, no izgleda kako u proračunu nema dovoljno novaca, a loptice se iz dana u dan prebacuju iz jednog na druge.

– Situacija se mijenja iz sata u sat, iz dana u dan. Ministarstvo nešto dogovori, a kasnije nas zovu na razgovor. Mi dođemo u Ministarstvo na razgovor, oni nam obećaju nešto što se ne ispuni. Dosta nam je toga, sada želimo konkretne rokove i od njih ne odustajemo, tvrdi predsjednica Vijeća te dodaje da će se bojkot nastaviti. 

Učenici iz Babine Grede bojkotiraju nastavu: ‘Tako će biti sve dok se obećanja ne pretvore u djela’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap