Pretraga

Učenici Medicinske škole u Karlovcu također kreću u štrajk

A- A+

Po uzoru na Medicinsku školu u Slavonskom Brodu i učenici karlovačke Medicinske škole kreću u štrajk. Razlozi su isti – nezadovoljstvo programom i organizacijom nastave i prakse. Protestirat će na isti način, i to tako da bojkotiraju nastavu i borave na hodnicima škole.

Štrajk učenika Medicinske škole u Slavonskom Brodu potaknuo je njihove karlovačke kolege da se pridruže borbi za bolju organizaciju nastave i prakse. Učenicima je dosta cjelodnevnog boravljenja u školi u nezadovoljavajućim uvjetima, stoga će kao i Brođani nastavu bojkotirati boravljenjem na hodnicima ustanove. Štrajk službeno započinje sutra kada učenici službeno upute svoje zahtjeve.

Izdvojeni članak

Učenici ne odustaju od štrajka: Razgovor s ravnateljicom nije urodio plodom

Karlovčani stopama kolega u Slavonskom Brodu

Karlovački budući medicinari od sutra su odlučili štrajkati i izboriti se za bolju organizaciju prakse i nastave. Budući da je prakse puno, imaju je gotovo svaki tjedan, kada po cijele dane provode u bolnici i školi, s pauzama od nekoliko sati za vrijeme kojih ne znaju kuda bi sa sobom.

– Naši zahtjevi isti kao i oni naših kolega u Slavonskom Brodu. Mi smo u školi od sedam ujutro do 19 sati navečer, s pauzama od nekoliko sati između. Budući da škola nema primjerene uvjete, to vrijeme moramo provesti na hodnicima. Ne postoji nikakva kuhinja, dnevni boravak niti išta slično. Osim toga, gradiva je jako puno, a malo je vremena za svladati ga. Ljudi padaju u nesvijest zbog ovakvog tempa, rekao je učenik karlovačke Medicinske škole.

Ravnateljica ne podržava prosvjed

Za razliku od kolega u Slavonskom Brodu, Karlovčani nemaju točan plan nastave i prakse koji bi predložili, no smatraju kako je izrada povoljnijeg programa za učenike dužnost škole. Problem je i to što je škola mala, učionica je malo, a prostora itekako fali.

Ravnateljica škole Jasminka Štajcer smatra kako razloga za štrajk nema, i kako on nije potreban. – Sugeriram učenicima da ovo nije put kojim bi trebali krenuti. Smatram da se mogu pismeno očitovati oko ovog problema, no bojkotiranje nastave je besmisleno. Praksa se jednostavno ne može drugačije organizirati, rekla nam je u razgovoru ravnateljica škole.

Učenici Medicinske škole u Karlovcu također kreću u štrajk
Share via
Copy link
Powered by Social Snap