Pretraga

Učenici o trenirkama u školi: ‘Banalno je to zabranjivati. Kome se ne sviđa, neka ne gleda’

Nakon što je u javnosti odjeknula vijest da su učenici jedne srednje škole u Hrvatskoj završili kod pedaga jer su u školu došli u trenirkama, prošetali smo se Križanićevom ulicom u Zagrebu gdje se nalaze četiri srednje škole – Klasična gimnazija i XVI. gimnazija te II. i VII. gimnazija. Učenike koje smo sreli vani pitali smo što misle o nošenju trenirke u školu.

učenici i učenice u trenirkama u školi

Foto: srednja.hr

Ako malo obratite pažnju na današnji stil odijevanja mladih, a posebice učenika, moći ćete primijetiti da ih većina nosi – trenirke. To je danas ‘in’, to je danas u ‘trendu’, to je danas ‘stil’ odijevanja. Tako smo i u Križanićevoj ulici gdje se nalaze četiri gimnazije, Klasična, XVI., VII. i II., vidjeli da oko trećine učenika i učenica koji su bili ispred ili u blizini škole – nosi trenirke.

Razlog zašto uopće razgovaramo o tome što danas mladi nose je slučaj iz jedne, za sada neimenovane srednje škole u kojoj su učenici koji su došli u trenirkama na nastavu navodno poslani pedagogu. Ovu priču objavila je jedna majka na u Facebook grupi ‘Mame Splitsko-dalmatinske županije’, a koje je pokrenulo veliku raspravu oko toga, ali i podijelilo mišljenja.

Je li primjereno dolaziti na nastavu u trenirci?

‘Svatko bi se trebao oblačiti kako želi. Ako se nekome ne sviđa, nek’ ne gleda’

Jedna strana ne vidi apsolutno nikakav problem u dolasku u trenirci u školu, dok druga strana smatra da je to neprimjereno i kako se ‘prije znao red’. Stoga smo odlučili za mišljenje pitati one kojih se to direktno tiče – učenike i učenice.

– Dokle god je odjeća primjerena i u skladu s nekim dress kodom, trenirke se ne bi trebale zabranjivati u školi. To je apsolutno banalno. Svatko bi se trebao oblačiti kako želi. Ako se nekome ne sviđa, nek’ ne gleda, komentirala je učenica koju smo sreli ispred ulaza u Klasičnu i XVI. gimnaziju koje dijele ulaz i zgradu.

Izdvojeni članak
trenirka

Učenici došli na nastavu u trenirkama pa zbog toga završili kod pedagoga: ‘Nisu primjerene za školu’

‘Dok su to trenirke normalne duljine mislim da je sasvim u redu’

Da je trenirka udobnija od traperica slažu se svi, i djevojke i dječaci.

– Sve dok su to trenirke normalne duljine mislim da je to sasvim u redu, ne vidim neki problem s time, odgovorio nam je učenik.

Što su nam učenici još rekli pogledajte u videu ispod, a svoje mišljenje možete nam reći u ovotjednoj anketi.

@srednja_hr Što vi mislite o zabrani trenirki u školi? Pročitajte više o bizarnom slučaju iz jedne Hrvatske škole na linku u opisu profila 👆 #justsrednjathings #srednjahr #dresscode #fashion #moda #škola ♬ original sound – srednja_hr

Copy link
Powered by Social Snap