Pretraga

Učenici pekli božićne kolače i izrađivali ukrase: Skupili više od 8 tisuća kuna za djecu iz doma

A- A+

Učenici Srednje medicinske škole iz Slavonskog Broda božićnom humanitarnom akcijom, za koju su sami i u pomoć roditelja pekli božićne kolače i izrađivali ukrase, prikupili su više od 8 i pol tisuća kuna. Tim novcem kupili su laptop i PlayStation za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Foto: Srednja medicinska škola Slavonski Brod

Već deset godina učenici Srednje medicinske škole iz Slavonskog Broda organiziraju božićne humanitarne akcije. Ove godine učenici su uz pomoć roditelja pekli božićne kolače te izrađivali ukrase. Njihovom prodajom u dva dana prikupili su 8.678 kuna za djecu i tinejdžere bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Kuće sretnih ciglica.

– Ova naša božićna tradicija. Na ideju je došla naša djelatnica Irena Jurić koja s učenicima kroz cijelu školsku godinu provodi razne humanitarne akcije. Ove godine odlučili smo mališanima iz Kuće sretnih ciglica kupiti laptop i PlayStation. Vodili smo se idejom kako bi ih najviše obradovala ono što vjerojatno nemaju, objasnila je ravnateljica Jelena Jelinić Bošnjak.

Izdvojeni članak

Studenti časte jeftinom rakijom, kuhanim vinom i kolačima, a novac će donirati u humanitarne svrhe

Učenici su pekli razne kolače od paprenjaka, medenjaka pa do raspucanca.

– U nas školi uče empatiji i solidarnosti dugi niz godina. Provodimo ovu akciju desetu godinu i svake godine smo sve uspješniji i kreativniji. Ova akcija nam je jedna od dražih i bitnijih jer na poseban način potrebitima uljepšamo Božićno vrijeme. Jako mi je drago što ima priliku sudjelovati u tako lijepom događaju, rekla je učenica Ivana Radman.

Škola je u suradnji s brojnim udrugama za osobe i invaliditetom akcijom za sv. Nikolu darovali i novčane iznose kako bi im pomogli u njihovom radu.

Učenici pekli božićne kolače i izrađivali ukrase: Skupili više od 8 tisuća kuna za djecu iz doma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap