Pretraga

Učenicima do 39.000 kn: Objavljena imena dobitnika stipendije za deficitarna zanimanja u Zagrebu

A- A+

Grad Zagreb objavio je imena ovogodišnjih dobitnika stipendije za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva. Ukupni iznos ove stipendije za sve tri godine školovanja za koje se dodjeljuje je čak 39.000 kuna.

Foto: srednja.hr

Grad Zagreb i ove godine dodjeljuje više vrsta stipendija srednjoškolcima. Jedna od njih je i stipendija za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva, a rezultati natječaja objavljeni su danas. Listu dobitnika možete vidjeti OVDJE.

Ova stipendija dodjeljuju se učenicima prvih razreda koji su upisali sljedeća zanimanja: alatničar, armirač, autolakirer, autolimar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, fasader, instalater kućnih instalacija, keramičar – oblagač, krojač, krovopokrivač i izolater, ličilac – soboslikar  – dekorater, mesar, monter suhe gradnje, pekar, plinoinstalater, podopolagač, staklar, tapetar, tesar, tokar, vodoinstalater i zidar.

Stipendija za deficitarna zanimanja dodjeljuje za deset mjeseci školske godine i za učenike prvog razreda iznosi 1.000 kuna mjesečno. No učenici mogu nastaviti koristiti stipendiju do kraja trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja pod uvjetom da prvi i drugi razred srednje škole za koji su stipendirani završe s najmanje ocjenom dobar. Stipendija za učenike drugog razreda, iznosi 1.300 kuna mjesečno, a za učenike trećeg 1.600 kuna. Ukupno, dakle, učenici mogu dobiti 39.000 kuna kroz sve tri godine.

Prilikom izrade liste dobitnika razmatrao se uspjeh učenika u sedmom i osmom razredu osnovne škole, izvannastavni i izvanškolski rezultati tijekom osnovnog školovanja te socijalni status i druge socijalne prilike u obitelji kandidata.

Učenici koji su sudjelovali u natječaju i smatraju da su zakinuti za određen broj bodova mogu uložiti prigovor na rezultate do 5. siječnja. Prigovor se šalje na adresu: Ured za demografiju, Vodnikova 14, 10 000 Zagreb, s naznakom: ‘prigovor na Prijedlog liste učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva.’

Učenicima do 39.000 kn: Objavljena imena dobitnika stipendije za deficitarna zanimanja u Zagrebu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap