Pretraga

Učenicima je dosadno na online nastavi, pa su tražili youtubere da im upadaju na ZOOM satove

A- A+

Online nastava zna biti jako dosadna i naporna. Ovi učenici dosjetili su se dosta nekonvencionalnog načina da ZOOM satove učine zanimljivijima. Priča je nevjerojatna.

– Moramo zuritit u ekran čak i tijekom zanimljivih satova poput likovnog i tjelesnog, rekao je 15-godišnji učenik Sam iz Indije za VICE.

‘Svi u razredu smo se smijali’

Tako mu je tekla, više manje, cijela prošla godina. A onda mu je prijatelj rekao za Royal Dinesha, Youtubera koji je postao poznat jer je ‘upadao’ na online nastavu tijekom pandemije i livestreamao sadržaj na Discordu.

– Nije bio toksičan ni napadan u videima koje sam gledao pa sam mu u studenom prošle godine poslao link, ID i lozinku za naš sat likovnog u inbox. Nastavu već preko godinu dana imamo online i samo sam htio stvoriti neke uspomene za svoj razred. Bili smo usred crtanja nečeg dosta kompliciranog kad je je Dinesh nacrtao smiješnog lika iz crtića i pokazao ga učiteljici. Učiteljica je pitala tko je i tražila da pokaže lice. Nakon što je to učinio, izbačen je iz poziva, ispričao je učenik za Vice.

Spomenuo im je i da je učiteljica ispitivala razred tko ga je pozvao na online nastavu, no kako se nitko nije javljao, nisu više o tome razgovarali.

– Svi u razredu smo o tome pričali i smijali se danima, priznao je novinarima VICE-a.

Upao na stotinjak online satova

On nije bio jedini koji je to napravio u svom razredu. Aarush, još jedan učenik iz Indije, od Dinesha je tražio da ‘upadne’ na online sat iz engleskog jezika.

– Bio je odjeven kao baba (svetac) i plesao je. Bilo je smiješno i svi se umirali od smijeha, ispričao je novinarima.

Dinesh je inače 25-godišnji gejmer, a danas se smatra da je tijekom pandemije ‘upao’ na stotinjak različitih online predavanja u školi. Čak je u vezi toga dao i izjavu za VICE.

– Ako je učitelj simpatičan, bacim neku šalu, a ako su strogi, onda izađem iz razgovora bez da išta kažem. Dobio sam toliko poruka od učenika koji mi kažu da su pod tolikim pritiskom i stresom tijekom pandemije te da im ‘zoombombing’ videi koje ja objavim pomažu da se malo odmore, rekao je za VICE.

Kada je poče objavljivati videa ‘zoombombinga’, piše VICE, u roku od tjedan dana od početnih 4.000 tisuće došao je do 30.000 pratitelja.

Učenicima je dosadno na online nastavi, pa su tražili youtubere da im upadaju na ZOOM satove
Share via
Copy link
Powered by Social Snap