Pretraga

Učenicima u riječkoj školi kupljeni tableti za nastavu

A- A+


Izdvojeni članak

Ministar želi uvesti tablete i zdravstveni odgoj

Učenici jednog riječkog razreda potpuno su se modernizirali prije nekoliko dana, kad je cijeli razred dobio iPadove. Naime, odlukom razrednog vijeća škola je za 150 tisuća kuna kupila 32 tableta na kojima učenici sada uče i imaju nastavu. Tako su osmaši Osnovne škole Vežica u Rijeci postali prvi razred u Hrvatskoj koji na nastavi koristi tablete.

U Osnovnoj školi Vežica u Rijeci razredno vijeće je odlučilo modernizirati izvođenje nastave, pa je škola sretnom 8. c razredu kupila 32 tableta. Na taj način počeo je program iŠkola, koji se prvi put počeo eksperimentalno izvoditi prije nekoliko dana i to kupnjom ovih tableta.

Cilj nam je digitalnom nastavom učenike motivirati za učenje, kao i pridonijeti aktivnijem uključivanju učenika u nastavni proces, a to će na kraju poboljšati i njihov školski uspjeh – rekla je ravnateljica škole Violeta Nikolić za portal 24sata.hr.

Sama ideja tableta je preuzeta iz Engleske gdje je jedna škola napravila identičan potez nakon kojeg se uspjeh učenika u tri godine poboljšao za nevjerojatnih 90 posto.
Osim toga klasičan rad na udžbenicima ne može razviti sposobnosti koje učenici trebaju imati u modernom digitaliziranom društvu. Unatoč tome riječki učenici paralelno s tabletima koriste i udžbenike, a svoje tablete mogu ponijeti doma.

Naime i roditelji i učenici su potpisali ugovor sa školom o posudbi ovih uređaja, pa se i domaća zadaća može predati mailom ili pak čitati digitalna lektira.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap