Pretraga

Učenicima zbog korone produljuju praznike, a isto razmatra još jedna država

A- A+

Moskovski đaci u listopadu će dobiti dodatni tjedan praznika. Tu je odluku odnio gradonačelnik Sergei Sobyanin kao jednu od mjera borbe protiv širenja zaraze koronavirusom.

Foto: Youtube screenshot; Klix.ba

Kako piše Reuters, moskovski gradonačelnik Sergei Sobyanin produljio je trajanja školskih praznika u listopadu za tjedan dana. Đaci će tako, umjesto barem djelomično u školi, od 5. do 18. listopada provesti u svojim kućama. Jedna je to od mjera kojom se pokušava smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Odluke o službenom ‘lockdownu’ nema, no Sobyanin je svima starijima od 65. godina, kao i kroničnim bolesnicima, preporučio da ostanu kod kuće.

– Veliki udio oboljelih, jako često asimptomatičnih, danas čine djeca. Kada dođu kući, vrlo lako prenose virus na odrasle i starije članove obitelji koji teže obolijevaju, objasnio je svoju odluku Sobyanin i zamolio roditelje da djecu drže kod kuće.

Odluka o produljenju prazniak ne čudi s obzirom na podatak da se velik porast novozaraženih bilježi upravo do početka nove školske godine. O tome koliko je ozbiljna situacija najbolje govori podatak da je sada dnevno oboljelih duplo više nego što ih je bilo kroz kolovoz. Rusija trenutno broji 1.167.805 slučajeva, što ju čini četvrtom državom po redu po broju zaraženih. Još jedan bizaran podatak je i 160 umrlih u posljednja 24 sata.

Rusija naime nije jedina država koja bilježi porast broja novozaraženih otkako je počela školska godina. U nekoliko država događa se isto, a Velika Britanija razmatra donijeti odluku sličnu ovoj iz Moskve, piše Reuters.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap