Pretraga

Učenik 5. razreda nožem ubo vršnjaka, ravnatelj škole šokiran: ‘Nikad nije pokazivao znakove nasilja’

A- A+

Započelo je kao sasvim uobičajena situacija. Nakon nastave iz tjelesnog, učenici 5. razreda ostali su na igralištu igrati nogomet. Tada je jednome prišao jedan petaš koji nije bio na nastavi i nešto su se poriječkali. Ono što je sve šokiralo jest da je tada učenik izvadio rasklopivi nož i drugog učenika ubo iznad srca. Ovaj je odmah otrčao do obližnje prodavaonice gdje mu radi sestrična, a odmah je pozvana hitna pomoć i policija. Za to vrijeme, drugi se učenik dao u bijeg. Na svu sreću, nije bilo većih ozljeda jer zbog višestrukih slojeva odjeće nož nije uspio duboko prodrijeti, piše eMeđimurje.

Foto: Srednja.hr

Ovako nemili događaj mještani Pribislavca ne pamte, a još je veći šok što se dogodio u njihovoj osnovnoj školi.

Ništa nije upućivalo da bi učenik mogao biti tako nasilan

Nakon što je u njihovu redakciju stigla vijest o ovom događaju, novinari eMeđimurja kontaktirali su ravnatelja Osnovne škole Pribislavec Bruna Matoteka koji im je rekao kako je šokiran jer ništa nije upućivalo da bi se ovakav događaj mogao odviti.

– Učenik koji je napao nikada nije pokazivao znakove da bi ovakvo nešto mogao učiniti, a velika je vjerojatnost da zbog učinjenog neće moći nastaviti školovanje u toj školi. Škola je u kontaktu s policijom i roditeljima te vodi razgovore s učenicima koji su bili u blizini napada, a na slučaju također rade i školski psiholog, defektologinja i pedagoginja – kaže Matotek.

Nemili događaj su nam potvrdili i u policiji gdje kažu kako se provode istraživanja. Detalje nisu otkrivali jer se radi o maloljetnicima.

Kako je do svega došlo?

Prekjučer, u petak, učenici 5. razreda u popodnevnoj smjeni imali su normalno održavanje nastave od 4 školska sata. Ništa nije slutilo na to da će se kasnije dogoditi ovakav događaj. Po završetku nastave, učenici često znaju ostati duže na izvan nastavnoj aktivnosti i igrati nogomet u pratnji učitelja TZK u Društvenom domu Pribislavec. Tako su željeli i jučer, pa su odlučili pitati učitelja TZK ukoliko mogu ostati nakon nastave i igrati nogomet, doznao je portal eMeđimurje u razgovoru s ravnateljem,

Učitelj je rekao kako mora odraditi 5. sat i neka odu kućama jer ga nemaju gdje pričekati, a vani je već počeo padati mrak. Učenici su inzistirali i nagovarali učitelja na igranje nogometa i rekli kako će ga oni pričekati da završi s nastavom u centru Pribislavca, piše eMeđimurje.

Nakon toga, učenici su se uputili o obližnju prodavaonicu, kupili nešto za jesti te sjeli na autobusnu stanicu. Tada je došao petaš koji taj dan nije bio na nastavi i započeo svađu s jednim od dječaka. Prema svjedočenjima učenika, u jednom je trenutku izvadio rasklopivi nož i ubo svojeg vršnjaka iznad srca pa se dao u bijeg. Odmah je pozvana policija i hitna, a dječak je na sreću prošao bez težih ozljeda jer su višestruki slojevi odjeće spriječili dublju ranu od noža.

Copy link
Powered by Social Snap