Pretraga

Učenik nije znao da je zaražen pa došao na nastavu: Cijela škola prešla na C model

A- A+

Osnovna škola Supetar i njezine područne škole od sutra će na online nastavu. Dalmatinski portal javlja kako su, zbog dolaska zaraženog učenika na nastavu, epidemiolozi sve nastavnike poslali u samoizolaciju. Pišu i da je imao blaže simptome, ali roditelji nisu sumnjali na zarazu.

foto: Unsplash

– S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju, a po preporuci Stožera civilne zaštite, školske liječnice i epidemiologa uz suglasnost Splitsko-dalmatinske županije svi učenici od 1. do 8. razreda Osnovne škole Supetar prelaze na model C (rad od kuće). Od danas, 30.3.2021. g. učenici predmetne nastave, a od sutra, 31.3.2021. do 1.4. 2021. g. svi učenici matične i područnih škola imat će nastavu na daljinu, poručila je učenicima i roditeljima ravnateljica OŠ Supetar Dubravka Menjak.

Kako piše Dalmatinski portal, u školi u Supetru zaraženo je šestoro djece šestog razreda i jedna učiteljica predmetne nastave, dok su njezini kolegice i kolege su u izolaciji sa sumnjom na bolest.

Zbog povećanog rizika, dodaju s portala, od širenja koronavirusa i gotovo nemogućeg organiziranja nastave, naredna dva dana do praznika po preporuci epidemiologa Nađana Šerića, odvijat će se online.

Prema pisanju Dalmatinskog portala, do odluke o samoizolaciji je došlo nakon što je dijete s blažim simptomima odlazilo na nastavu, a roditelji nisu razmišljali da bi se moglo raditi o koronavirusu.

Učenik nije znao da je zaražen pa došao na nastavu: Cijela škola prešla na C model
Share via
Copy link
Powered by Social Snap