Pretraga

Ucjenjivao 23 djevojke: ‘Bilo me strah da u mjestu ne polijepi oglase da tražim seksualne usluge’

A- A+

Mladić po imenu Nikola iz okolice Zaboka osumnjičen je za ucjenu čak 23 djevojke tako da je napravio lažne Instagram profile gdje je stavljao njihove fotografije navodeći kako pružaju seksualne usluge. Kada su djevojke otkrile profile i zahtijevale od 24-godišnjaka da ih ukloni, tražio ih je gole fotografije ‘zauzvrat’, a išao je toliko daleko da je od nekih tražio i seks.

Foto: Unsplash

Nikola iz okolice Zaboka, kako piše Danica.hr, sumnjiči se da je ucjenjivao 23 djevojke preko lažnih Instagram profila. Ondje je objavljivao njihove fotografije navodeći kako nude seksualne usluge, a to je radio od studenog 2021. do ožujka 2022. godine. Kako prenosi Danica.hr, djevojke iz Zagorja, Zagreba i Podravine sve su prijavile policiji koja je na kraju pokucala 24-godišnjem Nikoli na vrata i uhitila ga.

– Pribavljao je screenshot početnih strana Instagram profila više ženskih osoba s njihovim slikama i imenima, nakon čega ih je stavljao na svoje Instagram profile različitih naziva uz komentare sa seksualnim konotacijama. Nakon toga je s djevojkama putem Instagram platforme započinjao komunikaciju šaljući im tako lažno izrađene profile, a s ciljem dobivanja fotografija s njihovim intimnim dijelovima tijela u zamjenu za daljnje neobjavljivanje i brisanje lažno izrađenih profila, stoji u optužnici koju je prenijela Danica.hr.

Izdvojeni članak

Srednjoškolke u Hrvatskoj seksualno se vrijeđa i ucjenjuje, a osjećaju se bespomoćno

‘Bila sam u postupku rastave gdje se odlučuje i o skrbi za djecu pa sam pristala na ucjenu’

Uz to im je prijetio da će ih prijaviti Centru za socijalnu skrb te da će njihovim članovima obitelji i rodbini slati lažne seksualne oglase koje je napravio. Nadajući se da će maknuti lažne profile, tri djevojke poslale su mu svoje gole fotografije. No, mladić je nastavio s ucjenama.

– Toj osobi sam na Instagramu poslala dvije-tri svoje fotografije gdje sam se fotografirala u grudnjaku. Bilo me je strah da stvarno ne počne objavljivati razne objave u moje ime i da po mjestu ne lijepi plakate s oglasom da tražim seksualne usluge. Bila sam u postupku rastave gdje se odlučuje i o skrbi za djecu pa sam pristala na ucjenu. Nakon toga osoba je htjela da se fotografiram i bez grudnjaka, na što nisam pristala, već sam o svemu istu večer obavijestila policiju, ispričala je jedna od žrtava tijekom istrage, navodi Danica.hr.

Izdvojeni članak
učenica/studentica

Neke od njih imale su tek 14: ‘Silovao me dok sam spavala, samo mi je donio pilulu za dan poslije’

Za osumnjičenog mladića traži se 18 mjeseci zatvora i zabrana pristupa internetu

Kada su djevojke vidjele da ucjene ne prestaju i nakon slanja fotografija, a neke od njih je čak tražio i seks uz prijetnje da će ih još više osramotiti ako ne dođu do njegovog stana, odlučile su ga prijaviti policiji.

Tužitelji za osumnjičenog mladića traže 18 mjeseci zatvora i zabrana pristupa internetu, kako piše Danica.hr, a dodaju i kako se Nikola tijekom istrage branio šutnjom i nije želio odgovarati na pitanja tužitelja.